این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۰، شماره ۲۵، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بهبود کیفیت اسپرم خروس با افزودن سطوح مختلف نارینژنین بعد از فرآیند انجماد- یخ گشایی
چکیده فارسی مقاله تلقیح مصنوعی یک تکنولوژی تولیدمثلی است که در آن از بهترین نرهای پرورشی استفاده مؤثر می‌شود. تلقیح مصنوعی موفق، متأثر از عوامل متعددی می‌باشد که یکی از اصلی‌ترین و کلیدی‌ترین آن‌ها دسترسی به اسپرم‌های بارور بعد از فرآیند انجماد- ذوب می‌باشد. هدف از این پژوهش بررسی اثر غلظت‌های مختلف نارینژنین پس از فرایند انجماد و یخ‌گشایی می‌باشد. اسپرم گیری به‌صورت هفته‌ای دو بار و به روش مالش شکمی انجام شد. پس از افزودن رقیق‌کننده به نمونه‌های منی، نمونه‌ها برای تعادل دمایی در داخل یخچال با دمای چهار  درجه سانتی­گراد قرار داده شدند. سپس نمونه‌های حاوی منی به داخل پایوت‌های انجماد منتقل و در معرض بخار ازت قرار گرفتند، سپس در تانک حاوی ازت مایع ذخیره شدند. پس از یخ‌گشایی، پارامترهای جنبایی، زنده‌مانی، میزان ناهنجاری‌ها، یکپارچگی غشاء، میزان تولید MDA، فعالیت آندژنوسی آنزیم‌های SOD و گلوتاتیون پراکسیداز و ظرفیت کل آنتی‌اکسیدانی، ارزیابی شد. نتایج نشان دهنده آن است که جنبایی کل و پیش‌رونده در تیمار 100 میکرومولار نارینژنین به‌طور معنی‌داری در مقایسه با تیمار کنترل افزایش‌یافته است.  درصد اسپرم‌های دارای ناهنجاری‌های مورفولوژیکی در غلظت‌های مختلف نارینژنین تفاوت معنی‌داری باهم نداشت(05/0
کلیدواژه‌های فارسی مقاله نارینژنین، اسپرم خروس، انجماد، استرس اکسیداتیو، آنتی‌اکسیدان

عنوان انگلیسی Improvement of rooster sperm quality by adding different levels of naringenin after freezing-thawing process
چکیده انگلیسی مقاله Artificial insemination is a reproductive technology that uses the best male breeders. Successful artificial insemination is affected by several factors, one of the most important and most one is the availability of fertile sperm after the freezing-thawing process. The purpose of this study was to investigate the effect of different concentrations of naringenin after the freezing process. Sperm collection was performed twice a week using abdominal masage. After adding the diluent to the semen samples, the samples were placed in the refrigerator at a temperature of 4°C for equilibration. Samples were then transferred to freezing straws and exposed to nitrogen vapor, then stored in a tank containing liquid nitrogen. After thawing, several parameters containing motility, viability, abnormality, membrane integrity, MDA production, SOD and GPX enzymes and total antioxidant capacity were evaluated. The results indicate that the total and progressive cavity in 100 μM naringenin treatment significantly increased compared to control treatment. The percentage of sperm with morphological abnormalities in different concentrations of naringenin did not differ significantly (p< 0.05). The viability and membrane integrity of the sperm cells at 100 μm concentration increased significantly compared to the control group. The results of this experiment indicate that 100 μm naringenin treatment increased glutathione peroxidase and total antioxidant capacity and reduced MDA levels compared to control group. Based on the results of this study, naringenin at 100 μm in a diluent medium improves rooster sperm quality after freeze-thawing
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مهدیه مهدی پور | Mahdiyeh Mehdipour
Department of Animal Science, University of Tabriz


حسین دقیق کیا | Hossein Daghigh Kia
Department of Animal Science, University of Tabriz
گروه علوم دامی، دانشگاه تبریز


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-294-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات