این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۰، شماره ۲۵، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی سطوح متفاوت تفاله خشک چغندرقند و پسماند مرکبات بر عملکرد تولیدی بره‌های بلوچی
چکیده فارسی مقاله در مدیریت تغذیه دامها برای افزایش بهره­وری، یافتن منابع ارزان قیمت مواد خوراکی یک راهکار اساسی محسوب می­شود. فرآورده­های فرعی بخش کشاورزی در تغذیه دام­های نشخوارکننده، امکان استفاده از آن‌ها را برای تولید فرآورده­های باارزشی مانند گوشت و شیر فراهم می­سازد. هدف از اجرای این پژوهش تعیین تأثیر تغذیه تفاله مرکبات و تفاله چغندر قند در سطوح متفاوت بر میزان خوراک مصرفی، فراسنجه­های تخمیری شکمبه، خون و عملکرد بره­های بلوچی بود. به همین منظور تعداد 40 رأس بره بلوچی با 4 تیمار و 10 بره و میانگین وزن 5/1 ± 30 کیلوگرم در قالب طرح کاملاً تصادفی انتخاب شدند. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- گروه کنترل (جیره پایه+ صفر درصد تفاله مرکبات به ازای هر راس در روز 2- جیره پایه + 10 درصد تفاله مرکبات به ازای هر راس در روز 3- جیره پایه + 20 درصدتفاله خشک چغندر قند به ازای هر راس در روز 4- جیره پایه + 10 درصد تفاله مرکبات + درصدتفاله خشک چغندر قند به ازای هر راس، در روز بود. هر گروه به طور کاملا تصادفی به یکی از جیره های آزمایشی اختصاص داده شد. همه گوسفندان مورد آزمایش در یک جایگاه انفرادی که دارای آخور و آبشخور مجزا بود، نگهداری شدند. بهترین ضریب تبدیل غذایی مربوط به گروهی بود که تفاله مرکبات مصرف کرده بودند (25/6) و با گروه شاهد که بیشترین ضریب تبدیل (75/7) را داشت که اختلاف معنی­داری با سایر گروه‌ها داشت (05/0P<). نتایج میانگین افزایش وزن روزانه در کل دوره بین جیره‌های مختلف آزمایش اختلاف معنی­داری وجود داشت (05/0P<).  نتایج میانگین مدت زمان جویدن، نشخوار کردن و خوردن بین جیره‌های مختلف آزمایش اختلاف معنی­داری وجود نداشت با توجه به نتایج به­دست آمده از این پژوهش، استفاده از تفاله مرکبات به­عنوان یک پسماند فرعی تا سطح 10 درصد، می‌تواند سبب بهبود عملکرد بره بلوچی گردد.    
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پسماند مرکبات، نشخوار، گوسفند، چغندرقند

عنوان انگلیسی Study of different levels of sugar beet pulp and citrus residue on production performance of Baluchi lambs
چکیده انگلیسی مقاله Livestock nutrition management to increase productivity is a major source of cheap food. The sub-sectors of the agricultural sector in the feeding of ruminant animals make it possible to use them for the production of valuable products such as meat and milk. The purpose of this study was to investigate the effects of using citrus and sugar beet pulp in diet on ruminal performance and fermentation of lambs in Baluch. This research was carried out in a completely randomized design on 40 lambs of Baluchi lamb with 4 treatments and 10 lambs and an average weight of 30 kg ± 1.5. The trial period was 75 days. Treatments were: 1) control group (base diet + 0 % Citrus Pulp per head at day 2( base diet + 10 % Citrus Pulp per head at day 3( base diet + 20 % Sugar beet pulp dry per head at day 4) basal diet + 10% Citrus Pulp + 5% beet pulp dry per head at day. There was a significant difference between the mean daily weight gain in the whole period between different diets (P < 0.05). The best conversion coefficient was for the group that consumed citrus (6.25) and the control group with the highest conversion factor (7.75), which had a significant difference with other groups (P < 0.05). The results of this study showed that there was no significant difference between the average duration of chewing, rumination and eating among different diets. According to the results of this study, the use of citrus pulp as a sub-waste to 10% can improve the performance of Baluch's lamb.    
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Citrus waste, rum, sheep, sugar beet

نویسندگان مقاله موسی وطن دوست | Moosa Vatandoost
Department of Agriculture, Payame Noor University
گروه کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران

مسعود دیدارخواه | masood didarkhah
Department of Agriculture, University of Birjand
آموزشکده کشاورزی سرایان، دانشگاه بیرجند

فرشته جمیلی | fereshte jamili
Faculty of Agriculture Sarayan, University of Birjand
استادیار مدعو آموزشکده کشاورزی سرایان، دانشگاه بیرجند


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-898-6&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات