این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۰، شماره ۲۵، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی تأثیر سطوح مختلف تفاله مالت بر عملکرد، فراسنجه های بیوشیمیایی خون و تجزیه‌پذیری شکمبه‌ای در بره‌های نر پرواری زل
چکیده فارسی مقاله هدف از این مطالعه، تأثیر سطوح مختلف تفاله مالت بر عملکرد، فراسنجه­های تجزیه­پذیری شکمبه­ای­، برخی فراسنجه­های خونی و تولید گاز در بره­های نر پرواری نژاد زل بررسی شد. در آزمایش اول، برای بررسی اثرات سطوح مختلف تفاله مالت بر عملکرد رشد و برخی فراسنجه­های خونی، در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 جیره آزمایشی حاوی صفر، 10، 20 و 30 درصد تفاله مالت از 16 رأس بره نر با میانگین وزن 2±30 کیلوگرم و سن حدود پنج ماه به مدت 90 روز استفاده شد. جیره­ها از نظر انرژی و پروتئین قابل متابولیسم مشابه بودند. نتایج نشان داد که تفاوت آماری معنی­داری بین تیمارهای آزمایشی در خوراک مصرفی روزانه در کل دوره وجود داشت (05/0>P). همچنین افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی و فراسنجه­های خونی بین تیمارهای آزمایشی تفاوت آماری معنی­داری نداشت. نتایج میانگین گوارش پذیری ظاهری مواد مغذی به طور معنی­داری تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت (05/0>P)، طوری که با افزایش سطح تفاله مالت تا 30 درصد، قابلیت هضم ظاهری چربی خام به طور معنی­داری افزایش، ولی قابلیت هضم ظاهری ماده خشک، پروتئین خام و NDF به طور معنی­داری کاهش پیدا کرد. در آزمایش دوم، تجزیه­پذیری شکمبه‌ای ماده خشک، پروتئین خام وNDF جیره­های آزمایشی با استفاده از روش کیسه نایلونی و با 3 رأس گوسفند نر دارای فیستولای شکمبه­ای نژاد زل تغذیه شده در حد نگهداری اندازه­گیری شد. زمان­های شکمبه گذاری شامل صفر، 4، 8، 16، 24، 36، 48، 72 و 96 ساعت بود. تفاوت معنی­داری در تجزیه­پذیری ماده خشک، پروتئین خام و NDF بین تیمارها مشاهده شد ­(05/0>P). تجزیه­پذیری نمونه­ها به جز در بخش سریع التجزیه پروتئین خام که با افزایش همراه بود، در سایر بخش­ها به طور معنی­داری کاهش یافت. نرخ فراسنجه­های تولید گاز در شرایط آزمایشگاهی بین تیمارهای آزمایشی اختلاف آماری معنی­داری داشت (05/0>P). نتیجه کلی حاصل از این تحقیق نشان داد که استفاده از سطح 30 درصد تفاله مالت، مصرف خوراک بره‌ها را در کل دوره آزمایش به طور معنی‌داری کاهش داد و مصرف آن در جیره بره­های پرواری بدون اثر منفی بر عملکرد رشد و قابلیت هضم مواد مغذی جیره، قابل توصیه است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The effect of different levels of barley wet brewers on performance, some blood biochemical and ruminal degradability parameters in fattening Zell male lambs
چکیده انگلیسی مقاله This study investigated the effect of different levels of barley wet brewers on performance, rumen degradability, some blood parameters and gas production in fattening Zell male lambs. In the first experiment, in order to investigate different levels of barley wet brewers on performance and some blood parameters, in a completely randomized design with 4 experimental diets containing 0, 10, 20 and 30% barley wet brewers were used in 16 lambs with an mean weight of 30± 2 kg and age of about five months for 90 days. The experimental diets were isocaloric and isonitrogenous. The results showed that there was a statistically significant difference between experimental treatments in daily feed intake in the whole period (P< 0.05). There was no significant difference between body weight gain, feed conversion ratio and blood parameters in experimental treatments. The mean apparent digestibility results of the nutrients were significantly affected by the experimental treatments, so that by increasing the level of barley wet brewers to 30%, the apparent digestibility of crude fat significantly increased, but the apparent digestibility of dry matter, crude protein and NDF, significantly decreased. In the second experiment, rumen degradability of dry matter, crude protein and NDF of experimental diets were measured using a nylon bag method with 3 fistulated Zell male sheep that were fed in the maintenance level. The incubation times were 0, 4, 8, 16, 24, 36, 48, 72 and 96 h. Significant differences were observed in degradability of dry matter, crude protein and NDF between experimental treatments (P< 0.05). The degradability of the samples decreased significantly in all of parts, except in the rapidly degradable CP fraction that increased. There were significant differences in vitro of gas production rate between treatments (P< 0.05). The overall result of this study showed that the use of 30% of wet barley brewers significantly reduced feed intake of lambs in the whole experiment period and its use in feeding lambs without negative effect on growth performance and diet nutrient digestibility is recommended.    
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مهران حامدی | mehran hamedi
Sari University of Agricultural Sciences and Natural Resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

یداله چاشنی دل | yadollah chashnidel
Sari University of Agricultural Sciences and Natural Resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

اسداله تیموری یانسری | asadollah teymori
Sari University of Agricultural Sciences and Natural Resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مهدی بهاری | mehdi bahari
Sari University of Agricultural Sciences and Natural Resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-131-4&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات