این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۰، شماره ۲۵، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی مقایسه اثر ترکیب روغن‌های اسانسی با پروبیوتیک و فلاوومایسین بر پاسخ ایمنی همورال، برخی فراسنجه‌های خونی و کیفیت گوشت در جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله هدف از این پژوهش مقایسه تاثیر یک نوع ترکیب روغن­های اسانسی با پروبیوتیک و آنتی­بیوتیک محرک رشد فلاوومایسین بر پاسخ ایمنی همورال،­ برخی فراسنجه­های خونی و کیفیت گوشت در جوجه­های گوشتی بود. تعداد 288 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی به  چهار تیمار، چهار تکرار و 18 قطعه جوجه در هر تکرار اختصاص داده شد. تیمارها شامل: 1) شاهد (جیره پایه دارای ذرت و کنجاله سویا بدون افزودنی)، 2) جیره پایه + 150 میلی­گرم در کیلوگرم ترکیب روغن­های اسانسی3 ) جیره پایه + 200 میلی‌گرم در کیلوگرم پروبیوتیک گالیپرو 4) جیره پایه + 150 میلی‌گرم در کیلوگرم آنتی­بیوتیک فلاوومایسین بود. به منظور ارزیابی پاسخ ایمنی همورال، تیتر آنتی­بادی علیه گلبول قرمز گوسفندی در روزهای 26 و 33 آزمایش به روش هماگلوتیناسیون اندازه گیری شد. برای ارزیابی فراسنجه­های خونی و کیفیت گوشت، در سن 42 روزگی 2 قطعه مرغ از هر تکرار انتخاب، خونگیری و سپس کشتار شد. پاسخ ایمنی همورال بین تیمارها تفاوت معنی­داری نداشت (05/0 < P). شاخص قرمزی (a*) در عضله ران وpH  عضله سینه 24 ساعت پس از کشتار در تیمارهای 2 و3 نسبت به تیمارهای 1و 4 بطور معنی­داری کاهش یافت (05/0 > P). غلظت لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) خون در تیمار4 نسبت به سایر تیمارها کمتر بود (05/0> P). بطور کلی نتایج این آزمایش نشان داد که افزودن ترکیب روغن­های اسانسی و پروبیوتیک به جیره جوجه­های گوشتی سامانه ایمنی پرنده را تحت تأثیر قرار نمی­دهد، اما pH گوشت پس از کشتار بهبود می‌یابد. همچنین افزودن آنتی بیوتیک به جیره تاثیر منفی بر HDL خون دارد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The comparison of the effect of essential oils blend with probiotic and Flavomycin on humoral immune response, meat quality and some blood parameters in broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله The purpose of this experiment was to compare the effects of essential oils blend with probiotic and Flavomycin as antibiotic growth promoter on humeral immunity, meat quality, and some blood parameters in broiler chickens. A total of 288 day old Ross 308 strain broiler chicks based on a  completely randomized design was allocated to four treatments with four replicates and 18 birds in each replicate. Treatments were included: 1) control (a basal diet containing corn and soybean meal without additive), 2) basal diet + 150 mg/ kg essential oils, 3) basal diet +200 mg/ kg probiotic Gallipro®, and 4) basal diet +150 mg/ kg Flavomycin. In order  to evaluate humoral immune response, antibody titers of sheep red blood cells (SRBC) were measured by hemagglutination method at 26 and 33days. In order to evaluation blood parameters and meat quality, two birds per replicate were slaughtered and blood samples were collected.  Humoral immune response was not significantly different between groups (P >0.05). Redness index (a*) in thigh muscle and pH of breast muscle 24 h after slaughter were decreased significantly (P < 0.05) by 2 and 3 treatments compared with 1 and 4 treatments. Plasma concentration of HDL was significantly lower by  4 treatment  than other groups (P < 0.05). In conclusion, results of this study showed that dietary supplementation of broiler chickens with essential oils blend, probiotic and Flavomycin did not affect immune response of the birds, but pH of meat was improved after slaughter. In addition, Flavomycin supplementation of diet had a negative effect on blood HDL concentration
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله جمال محمودی | Jamal Mahmoudi
Department of Animal Science, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran
گروه علوم دامی دانشگاه بوعلی‌سینا همدان

عباس فرح آور | Abbas Farahavar
Department of Animal Science, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran
گروه علوم دامی دانشگاه بوعلی‌سینا همدان

سارا میرزایی گودرزی | Sara Mirzaie Goudarzi
Department of Animal Science, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran
گروه علوم دامی دانشگاه بوعلی‌سینا همدان

علی اصغر ساکی | Ali Asghar Saki
Department of Animal Science, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran
گروه علوم دامی دانشگاه بوعلی‌سینا همدان

احمد احمدی | Ahmad Ahmadi
Department of Animal Science, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran
گروه علوم دامی دانشگاه بوعلی‌سینا همدان


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-484-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات