این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۰، شماره ۲۵، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
مقایسه اثر ترکیب روغنهای اسانسی با پروبیوتیک و فلاوومایسین بر پاسخ ایمنی همورال، برخی فراسنجههای خونی و کیفیت گوشت در جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله
هدف از این پژوهش مقایسه تاثیر یک نوع ترکیب روغنهای اسانسی با پروبیوتیک و آنتیبیوتیک محرک رشد فلاوومایسین بر پاسخ ایمنی همورال، برخی فراسنجههای خونی و کیفیت گوشت در جوجههای گوشتی بود. تعداد 288 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی به چهار تیمار، چهار تکرار و 18 قطعه جوجه در هر تکرار اختصاص داده شد. تیمارها شامل: 1) شاهد (جیره پایه دارای ذرت و کنجاله سویا بدون افزودنی)، 2) جیره پایه + 150 میلیگرم در کیلوگرم ترکیب روغنهای اسانسی3 ) جیره پایه + 200 میلیگرم در کیلوگرم پروبیوتیک گالیپرو 4) جیره پایه + 150 میلیگرم در کیلوگرم آنتیبیوتیک فلاوومایسین بود. به منظور ارزیابی پاسخ ایمنی همورال، تیتر آنتیبادی علیه گلبول قرمز گوسفندی در روزهای 26 و 33 آزمایش به روش هماگلوتیناسیون اندازه گیری شد. برای ارزیابی فراسنجههای خونی و کیفیت گوشت، در سن 42 روزگی 2 قطعه مرغ از هر تکرار انتخاب، خونگیری و سپس کشتار شد. پاسخ ایمنی همورال بین تیمارها تفاوت معنیداری نداشت (05/0 < P). شاخص قرمزی (a*) در عضله ران وpH عضله سینه 24 ساعت پس از کشتار در تیمارهای 2 و3 نسبت به تیمارهای 1و 4 بطور معنیداری کاهش یافت (05/0 > P). غلظت لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) خون در تیمار4 نسبت به سایر تیمارها کمتر بود (05/0> P). بطور کلی نتایج این آزمایش نشان داد که افزودن ترکیب روغنهای اسانسی و پروبیوتیک به جیره جوجههای گوشتی سامانه ایمنی پرنده را تحت تأثیر قرار نمیدهد، اما pH گوشت پس از کشتار بهبود مییابد. همچنین افزودن آنتی بیوتیک به جیره تاثیر منفی بر HDL خون دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The comparison of the effect of essential oils blend with probiotic and Flavomycin on humoral immune response, meat quality and some blood parameters in broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله
The purpose of this experiment was to compare the effects of essential oils blend with probiotic and Flavomycin as antibiotic growth promoter on humeral immunity, meat quality, and some blood parameters in broiler chickens. A total of 288 day old Ross 308 strain broiler chicks based on a completely randomized design was allocated to four treatments with four replicates and 18 birds in each replicate. Treatments were included: 1) control (a basal diet containing corn and soybean meal without additive), 2) basal diet + 150 mg/ kg essential oils, 3) basal diet +200 mg/ kg probiotic Gallipro®, and 4) basal diet +150 mg/ kg Flavomycin. In order to evaluate humoral immune response, antibody titers of sheep red blood cells (SRBC) were measured by hemagglutination method at 26 and 33days. In order to evaluation blood parameters and meat quality, two birds per replicate were slaughtered and blood samples were collected. Humoral immune response was not significantly different between groups (P >0.05). Redness index (a*) in thigh muscle and pH of breast muscle 24 h after slaughter were decreased significantly (P < 0.05) by 2 and 3 treatments compared with 1 and 4 treatments. Plasma concentration of HDL was significantly lower by 4 treatment than other groups (P < 0.05). In conclusion, results of this study showed that dietary supplementation of broiler chickens with essential oils blend, probiotic and Flavomycin did not affect immune response of the birds, but pH of meat was improved after slaughter. In addition, Flavomycin supplementation of diet had a negative effect on blood HDL concentration
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
جمال محمودی | Jamal Mahmoudi
Department of Animal Science, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran
گروه علوم دامی دانشگاه بوعلیسینا همدان
عباس فرح آور | Abbas Farahavar
Department of Animal Science, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran
گروه علوم دامی دانشگاه بوعلیسینا همدان
سارا میرزایی گودرزی | Sara Mirzaie Goudarzi
Department of Animal Science, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran
گروه علوم دامی دانشگاه بوعلیسینا همدان
علی اصغر ساکی | Ali Asghar Saki
Department of Animal Science, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran
گروه علوم دامی دانشگاه بوعلیسینا همدان
احمد احمدی | Ahmad Ahmadi
Department of Animal Science, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran
گروه علوم دامی دانشگاه بوعلیسینا همدان
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-484-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات