این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
پژوهش های تولیدات دامی
، جلد ۱۰، شماره ۲۵، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
بررسی ارزش تغذیهای پوست موز و اثر سطوح مختلف آن بر هضمپذیری و فراسنجههای تخمیر برونتنی
چکیده فارسی مقاله
هدف از انجام پژوهش حاضر ابتدا تعیین ترکیب شیمیایی و فراسنجههای تخمیر برونتنی پوست موز در مقایسه با کاه گندم و یونجه بود. سپس، اثرات جایگزینی بخش علوفهای جیره غذایی با سطوح صفر، 50، 100، 150 و 200 گرم پوست موز در کیلوگرم ماده خشک بر فراسنجههای تخمیر برونتنی بررسی شد. نتایج نشان داد که محتوای پروتئین خام پوست موز از کاه گندم بیشتر بوده، اما نسبت به یونجه کمتر بود (05/0>p). هرچند، پوست موز حاوی مقدار کمتری از الیاف نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی و لیگنین نسبت به کاه گندم و یونجه بود (05/0>p). محتوای چربی خام و کربوهیدراتهای غیر الیافی پوست موز بیشتر از سایر خوراکهای آزمایشی بود (05/0>p). پتانسیل تولید گاز (ضریب a + b) و گوارشپذیری ماده آلی پوست موز در مقایسه با یونجه کمتر بوده، اما بیشتر از کاه گندم بود. از نظر کل حجم گاز تولیدی و گوارشپذیری ماده خشک بین یونجه و پوست موز اختلاف معنیداری وجود نداشت. سنتز پروتئین میکروبی با انکوباسیون پوست موز به طور قابل توجهی ببیشتر از کاه گندم و یونجه بود (05/0>p). گوارشپذیری شکمبهای-شیردانی ماده خشک و الیاف نامحلول در شویندهی خنثی در پوست موز کمتر از یونجه بود (05/0>p)، اما هضم الیاف نامحلول در شویندهی خنثی آنها مشابه بود. با افزایش سطح پوست موز در جیره غلظت نیتروژن آمونیاکی به طور خطی کاهش یافت (05/0>p)، ولی سنتز پروتئین میکروبی و ضریب تفکیک به طور خطی روند افزایشی نشان داد (05/0>p). سایر فراسنجههای تولید گاز و تخمیر و هضمپذیری شکمبهای ماده خشک و ماده آلی تحت تأثیر سطح پوست موز در جیره غذایی قرار نگرفت. در کل، نتایج پژوهش حاضر نشان داد که پوست موز ارزش تغذیهای مطلوبتری در مقایسه با کاه گندم داشته و با یونجه قابل مقایسه است. همچنین، استفاده از آن تا سطح 20 درصد ماده خشک جیره غذایی تأثیر منفی بر فراسنجههای تخمیر برونتنی نداشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ارزش تغذیهای، پوست موز، تخمیر، تولید گاز، نشخوارکنندگان
عنوان انگلیسی
Evaluation of the nutritional value of banana peel and effect of its different levels on digestibility and in vitro fermentation parameters
چکیده انگلیسی مقاله
The purpose of this study was to determine the chemical composition and comparing the in vitro fermentation parameters of banana peel (BP) with wheat straw and alfalfa hay. Thereafter, BP was added at levels 0, 50, 100, 150 or 200 g/kg dry matter (DM) at the expense of dietary hay. Banana peel had higher crude protein (CP) content compared to wheat straw, but it was lower than alfalfa (P< 0.05). However, neutral detergent fibre (NDF), acid detergent fibre (ADF) and lignin content of BP were lower compared to other experimental feeds (P< 0.05). Greater ether extract and non-fibre carbohydrate contents were observed in BP compared to other experimental feeds (P< 0.05). Potential of GP (b coefficient) and ruminal organic matter disappearance of BP were greater than wheat straw, but they were lower compared to alfalfa (P< 0.05). Alfalfa and BP had similar total GP (TGP) and DM disappearance (P>0.05). Microbial protein production (MPP) increased with BP incubation compared other feeds (P< 0.05). Two-stage DM and ADF digestibility were lower in BP than alfalfa (P< 0.05), while their NDF digestibility was not significant (P>0.05). A linear reduction in ammonia-N concentration and a linear increase in MPP and partitioning factor were observed as BP dietary level was elevated (P< 0.05). Other fermentation parameters and ruminal DM and OM digestibility were similar among experimental diets (P>0.05). In conclusion, results of present study indicated that banana peel has an appropriate nutritive value and it can be used in ruminant nutrition up to 20 % DM without any negative effects on in vitro fermentation parameters.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ایوب عزیزی | Ayoub Azizi
Department of Animal Sciences, Lorestan University
گروه علوم دامی، دانشگاه لرستان
علی کیانی | Ali Kiani
Department of Animal Sciences, Lorestan University
گروه علوم دامی، دانشگاه لرستان
زهرا امینی فرد | Zahra Aminifard
Department of Animal Sciences, Lorestan University
گروه علوم دامی، دانشگاه لرستان
نشانی اینترنتی
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1068-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه نشخوارکنندگان
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات