این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مهندسی بیوسیستم ایران، جلد ۵۰، شماره ۳، صفحات ۵۱۳-۵۲۲

عنوان فارسی ارزیابی ابعاد زیست‌محیطی گلخانه‌های خیار با استفاده از ارزیابی‌چرخه حیات (مطالعه موردی: استان آذربایجان‌شرقی)
چکیده فارسی مقاله در تحقیق حاضر با رویکردی تلفیقی و با استفاده از ارزیابی چرخه حیات به بررسی و ارزیابی فرآیند تولید خیار گلخانه­ای در استان آذربایجان شرقی پرداخته شد. محاسبه اطلاعات سیاهه چرخه حیات (شامل سه قسمت نهاده‌های مصرفی، انتشارات مستقیم و غیرمستقیم مزرعه‌ای) پس از جمع آوری اطلاعات اولیه انجام شد. و بعد از به دست آوردن انتشارات غیر مستقیم (انتشارات به آب، انتشارات به هوا و انتشارات به خاک) مقدار آلایندگی‌ها در تولید خیار گلخانه‌ای محاسبه گردید. طبق نتایج به دست‌آمده در بین گروه‌های اثر، به ازای تولید یک تن خیار گلخانه‌ای بیشترین مقدار آلایندگی با میزان 861/29143 کیلوگرم دی کلرو بنزن، مربوط به مسمومیت آب‌های آزاد بوده است. تخلیه منابع فسیلی با 1500مگاژول در رده دوم تولید آلایندگی ها قرار داشت و پتانسیل گرمایش زمین با سهم 183کیلو گرم کربن دی اکسید، رتبه سوم آلایندگی ها را به خود اختصاص داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله انرژی، خیار گلخانه ای، آلودگی زیست‌محیطی،

عنوان انگلیسی Evaluating the Environmental Dimensions of Cucumber Greenhouses Using Life Cycle Assessment (Case Study: East-Azarbaijan Province)
چکیده انگلیسی مقاله Agricultural production systems have a wide and varied range of energy consumption and environmental publications. Therefore, the study of environmental dimensions of any agricultural product is necessary. In this study, an integrated approach was used to assess and evaluate the greenhouse cucumber production process in East-Azarbaijan using life cycle assessment. The boundary of the system included all activities related to the production, transport and consumption of various inputs for the production of greenhouse cucumbers. Regarding the conditions of the study area, which has cold and dry air, information on spring cucumber cultivation was investigated. After collecting basic information, we calculated the life cycle log information (including three parts of consumption inputs, direct and indirect agricultural publications), and after obtaining indirect publications (Publication to Water, Publications to the Air and Publications to the Soil), the amount Pollutants were calculated in greenhouse cucumber production. According to the results of the study, the highest amount of contamination with 2914.81 kg of dichlorobenzene 861 was related to free water poisoning. The depletion of fossil resources with 1500 MJ was the second generation of pollutants, and the potential for global warming with a share of 183 Kg of carbon dioxide was the third largest pollutant.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Greenhouse cucumber, Environmental pollution, Energy

نویسندگان مقاله زهرا ابراهیم پور |
کارشناس ارشد مکانیزاسیون کشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

ولی رسولی شربیانی |
استادیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

ابراهیم تقی نژاد |
استادیار گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران


نشانی اینترنتی https://ijbse.ut.ac.ir/article_73633_40dca4b79cc702b15e2180b3bc3f7272.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-2059930.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات