این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مهندسی بیوسیستم ایران، جلد ۵۰، شماره ۳، صفحات ۵۲۳-۵۳۳

عنوان فارسی مدل سازی ریاضی سینتیک خشک شدن برگه توت‌فرنگی در خشک‌کن مایکروویو- جریان هوای گرم
چکیده فارسی مقاله در این پژوهش یک خشک­کن مایکروویو- هوای گرم مجهز به سیستم کنترل توان مایکروویو و سیستم تصویربرداری برخط برای مدل­سازی سینتیک خشک کردن برگه توت­فرنگی استفاده شد. تیمارهای هوای گرم با دماهای 50، 60 و 70 درجه سلسیوس، سرعت هوای 5/0 متربرثانیه و تیمارهای مایکروویو با چگالی توان 7/2، 5/3 و 5 وات بر گرم و دمای 40 درجه سلسیوس انجام گرفت. نتایج نشان داد که مدل پیج با R2 (9987/0-9945/0) و RMSE (0213/0- 0097/0) و مدل لگاریتمی با R2 (9996/0-9984/0) و RMSE (01437/0- 006276/0) دارای بهترین برازش به­­ترتیب بر روی داده­های مایکروویو و هوای گرم بودند. همچنین سینتیک تغییرات رنگ کلی (∆E) نشان داد که در خشک­کن مایکروویو بیشترین تغییرات رنگ در ابتدای فرایند رخ می‌دهد و در انتهای فرآیند تقریباً به10 می­رسد.  ولی در روش هوای گرم تغییرات رنگ در طول فرآیند بتدریج افزایش می­یابد و در انتها به بیشتر از 15 می­رسد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله محتوای رطوبتی، تغییرات رنگ، زمان خشک کردن،

عنوان انگلیسی Mathematical Modeling of Drying Kinetic of Strawberry Slice in Microwave-Hot Air Dryer
چکیده انگلیسی مقاله In this study, a hot air- microwave dryer equipped to imaging system was used for modeling of drying kinetics of strawberry slice. The experiments were conducted at three levels of hot air temperature of 50, 60, and 70  C with 0.5 m/s air velocity as well as three levels of microwave power density of 2.7, 3.5 and 5 W/g with 40 C air temperature. In order to estimate the drying curve, seven different thin layer mathematical drying models were fitted to experimental data and according to the obtained results, Page's model could satisfactorily describe the drying curve with highest R2 value (0.9945-0.9987) and lowest RMSE (0.0097-0.0213) of microwave data and Logarithmic model could describe the drying curve with highest R2 value (0.9945-0.9987) and lowest RMSE (0.0097-0.0213) of hot air drying data. Also ∆E color kinetic demonstrated that highest color changes were happened in the initial drying stage and remained constant in the other drying stage in microwave and finally the ∆E value changed in any power density near 10. But in hot air drying the color changes occurred progressively during drying process and reached upper than 15. 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Moisture content, Color kinetic, Drying time

نویسندگان مقاله ناصر بهروزی خزاعی |
استادیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران

حسین درویشی |
استادیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران


نشانی اینترنتی https://ijbse.ut.ac.ir/article_73634_9a60b09c2d623193ca1d46f33f4ba368.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-2059931.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات