این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
International Journal of Engineering، جلد ۲۸، شماره ۸، صفحات ۱۱۳۴-۱۱۳۹

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Enhancement of L-asparaginase Production by Candida utilis in a 13L Fermenter and its Purification
چکیده انگلیسی مقاله L- asparaginase enzyme is a renown enzyme due to its chemotherapeutic properties. This enzyme could also be employed in food processing technology. The present study aimed, optimizing the agitation and aeration rate in L-asparaginase production, using Candida utilis, ATCC 9950 in batch fermentation system. Beet molasses used as the carbohydrate source for enzyme production. A maximum asparaginase activity of 245.6 U/ml obtained after 20h of fermentation under optimal condition of 1.25 vvm aeration rate and 300 rpm agitation speed. Purification of the enzyme was also done by Acetone Precipitation and column chromatograph. Purified L-asparaginase revealed molecular weight 75 kDa and 82.7 % yield with 10.02 fold increase in specific activity.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله vahid momeni |
chemical engineering, sharif


نشانی اینترنتی http://www.ije.ir/article_72558_b0427c3d691854659170caa53ac1bb23.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/409/article-409-2062465.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات