این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
اقتصاد کشاورزی و توسعه، جلد ۲۷، شماره ۱۰۶، صفحات ۳۱-۵۳

عنوان فارسی تأثیر آگاهی از ویژگی‌های محصولات ارگانیک در تمایل به مصرف آتی زعفران ارگانیک برای خانوارهای شهرستان مشهد
چکیده فارسی مقاله بررسی عوامل مؤثر بر بهبود آگاهی مصرف­کنندگان از محصولات ارگانیک به منظور افزایش تولید و مصرف این محصولات ضروری است. در این مطالعه با استفاده از داده­های مربوط به 165 خانوار در مناطق 13 گانه شهرستان مشهد، عوامل مؤثر بر آگاهی مصرف­کنندگان از محصولات ارگانیک با به‌کارگیری الگوی پروبیت و رهیافت همسان­سازی نمره گرایش و سپس اثر آگاهی مصرف‌کنندگان در تمایل به مصرف آتی زعفران با برآورد اثر متوسط درمان بر گروه درمان‌شده ارزیابی شد. برای تعیین حجم نمونه، روش نمونه­گیری طبقه­ای به کار رفت. نتایج حاصل از الگوی پروبیت نشان داد که متغیرهای تحصیلات، نگرش به کیفیت برچسب محصولات ارگانیک، نگرانی­های زیست‌محیطی و نگرش به درجه تأثیر قیمت محصولات ارگانیک اثر مثبتی بر احتمال وجود آگاهی از محصولات ارگانیک دارند. پس از همسان‌سازی، تفاوت در میانگین بین دو گروه درمان و شاهد برای متغیرهای تحصیلات، نگرش به درجه تأثیر قیمت محصولات ارگانیک، نگرانی­های زیست‌محیطی و نگرش به کیفیت برچسب محصولات ارگانیک کاهش یافت. نتایج حاصل از برآورد اثر متوسط درمان بر گروه درمان‌شده نشان داد که میزان تمایل به مصرف زعفران ارگانیک در میان واحدهای گروه درمان‌شده 66 درصد بیشتر از واحدهای مشابه در گروه شاهد است، بنابراین، آگاهی داشتن از محصولات ارگانیک اثر محرک و مثبتی بر میزان تمایل به مصرف آتی زعفران ارگانیک دارد؛ لذا برای تحریک تقاضا و افزایش فروش، به تولیدکنندگان و عرضه­کنندگان محصولات ارگانیک توصیه می­شود از تبلیغات برای اطلاع­رسانی مصرف­کنندگان استفاده کنند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله نگرش مصرف‌کننده، تمایل به مصرف، همسان سازی، نمره گرایش،

عنوان انگلیسی The Effect of Awareness of Organic Products Characteristics on Household’s Willingness to Consume Organic Saffron in Future in Mashhad County of Iran
چکیده انگلیسی مقاله This study was performed using data from 165 households in 13 areas of Mashhad County of Iran. A stratified sampling method was used to determine the sample size. Firstly, factors affecting the consumer's awareness of organic products were analyzed by using the Probit model in propensity score matching method. Then, the effect of consumers’ awareness on their willingness to consume the organic saffron in future was evaluated by estimating the average treatment effect on treatment group. The results from Probit model showed that education, attitude toward quality of organic product labels, environmental concerns and attitude toward price of organic products had positive effects on awareness of the organic products. After matching, the difference in average between treatment and control groups decreased for education, attitude toward price of organic products, environmental concerns and attitude toward quality of organic product labels. The results from estimating the average treatment effect on treatment group showed that the organic saffron future consumption among units of treatment group was 66 percent greater than those in control group. So, awareness of organic products had stimulus and positive effect on the willingness to consume the organic saffron in future. Therefore, in order to stimulate demand and increase sales, it was recommended to producers and suppliers of the organic products to use advertisements to inform consumers.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد قربانی |
استاد اقتصاد کشاورزی، دانشکدة کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

پریسا علیزاده |
دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی، دانشکدة کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

امیرحسین توحیدی |
دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی، دانشکدة کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد


نشانی اینترنتی http://aead.agri-peri.ac.ir/article_95407_b4ee52c8979e69f17c915106bb95bba9.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/605/article-605-2063678.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات