این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
اقتصاد کشاورزی و توسعه، جلد ۲۷، شماره ۱۰۶، صفحات ۲۳۷-۲۶۱

عنوان فارسی شناسایی و اولویت‌بندی شاخص‌های مؤثر بر بهره‌وری عوامل تولید در صنعت مرغ گوشتی استان آذربایجان غربی با روش بهترین – بدترین فازی
چکیده فارسی مقاله صنعت پرورش مرغ گوشتی یکی از زیربخش­های مهم کشاورزی کشور است که جایگاه ویژه ای در تولید و اشتغال بخش کشاورزی دارد. با توجه به اینکه بهره­وری نقش مهمی در فعالیت اقتصادی دارد، تعیین عوامل مؤثر بر بهره­وری از اهمیت خاصی برخوردار است. بنابراین، در تحقیق حاضر ابتدا مهم‌ترین شاخص­های مؤثر بر بهره­وری عوامل تولید در صنعت مرغ گوشتی با استفاده از نظرات خبرگان شناسایی و سپس با به کارگیری روش بهترین- بدترین فازی این شاخص­ها وزن­دهی و رتبه­بندی شد. 260 پرسش‌نامه میان واحدهای تولید مرغ گوشتی استان آذربایجان غربی در بهار 1396 به صورت نمونه­گیری در دسترس توزیع شد و پس از گردآوری، تحلیل داده­ها بر روی 209 پرسش‌نامه قابل‌استفاده صورت پذیرفت. نتایج نشان داد که در مجموع، 21 شاخص بر بهره­وری عوامل تولید در صنعت مرغ گوشتی مؤثرند که در 4 گروه اصلی شاخص­های نیروی انسانی، هزینه، سرمایه و مواد جای دارند. مهم‌ترین شاخص شناسایی‌شده قیمت فروش مرغ زنده و پس از آن، مدت زمان پرورش است. شناسایی این شاخص­ها موجب تدوین راهکارهای موثرتر برای بهبود بهره­وری می­شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Identification and Prioritization of Criteria affecting the Productivity of Production Factors in Broiler Industry Using Fuzzy Best-Worst Method: A Case Study of West Azerbaijan Province of Iran
چکیده انگلیسی مقاله The economic, industrial, social and cultural conditions of Iran are in a way that solving different problems requires new patterns and solutions. Broiler chicken farming is one of the country's most important agricultural sub-sectors, which has a substantial role in agricultural production and employment. Considering that productivity plays an important role in economic activities, it is important to determine the productivity and effective factors on it. Therefore, in this research, firstly, the most important criteria affecting the productivity of the factors of production in the broiler chicken industry were identified using experts' opinions. Then, using the best-worst-fuzzy method, these criteria were weighted. For this purpose, 260 questionnaires were given to the broiler production units of West Azerbaijan province through the available sampling method; and after data collection, the data analysis were done on 209 usable questionnaires. The results showed that a total of 21 indicators affected the productivity of the factors of production in the broiler industry, standing within the four main categories of human resources, costs, capital, and materials. The most important indicator was found to be the live poultry selling price, followed by the indicator of breeding period. Finally, it was suggested that identifying such criteria would lead to more effective ways to improve productivity.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مهدی نصراللهی |
استادیار گروه مدیریت صنعتی دانشگاه بین ‏المللی امام خمینی(ره)

عزت ا... اصغری زاده |
دانشیار دانشکده مدیریت دانشگاه تهران


نشانی اینترنتی http://aead.agri-peri.ac.ir/article_95476_701803cbddd7512932fd9062b9156d66.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/605/article-605-2063686.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات