این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، جلد ۱۴، شماره ۲، صفحات ۹-۱۵

عنوان فارسی بررسی اثرات مصرف یونجه بر لیپوپروتئین ها و ایجاد رگه های چربی در خرگوشهای هیپرکلسترولمیک
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: بیماری های قلبی- عروقی به عنوان علت اصلی مرگ و میر در بیشتر کشورهای جهان گزارش شده است. رژیم های غذایی حاوی فیتواستروژن در بیماری های قلبی- عروقی نقش مهم پیشگیری و درمان از این بیماری را ایفا می کنند. یونجه گیاهی از خانواده نخود و حاوی مقادیری فیتواستروژن است؛ مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر این گیاه در پیدایش و پیشرفت آترواسکلروز و عوامل خطر آن انجام شد.روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، تعداد 20 خرگوش نر بالغ سفید به مدت دو هفته تحت رژیم پایه قرار گرفتند و پس از آن به طور تصادفی به چهار گروه پنج تایی تقسیم شدند (گروه اول رژیم پایه، گروه دوم رژیم پر کلسترول (1%)، گروه سوم رژیم پایه به همراه یونجه، گروه چهارم رژیم پر کلسترول به همراه یونجه) و به مدت 12 هفته تحت رژیم های مربوطه قرار گرفتند. قبل و بعد از اتمام دوره، نمونه ها مورد آزمایش های بیوشیمیایی قرار گرفتند و مقادیر کلسترول تام، -HDL کلسترول، -LDL کلسترول، تری گلیسیرید و قندخون ناشتا با استفاده از روش آنزیمی با کیت مربوطه تعیین گردید. در پایان پس از اتوپسی، نمونه آئورت و کرونرهای راست و چپ مورد بررسی آسیب شناختی قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (10) و آزمون ANOVA در سطح معنی داری P?0.05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: مصرف یونجه به همراه کلسترول در مقایسه با گروهی که تنها رژیم پرکلسترول دریافت کردند، موجب کاهش غیر معنی دار کلسترول و –LDL کلسترول، تری گلیسیرید و افزایش معنی دار HDL شد و تشکیل رگه های چربی در آئورت،‌ کرونر راست و چپ در خرگوش های مصرف کننده رژیم پرکلسترول به همراه یونجه در مقایسه با گروه تحت رژیم پرکلسترول به طور معنی داری کاهش یافت.نتیجه گیری: گیاه یونجه اثر مفیدی در جلوگیری از پیدایش و پیشرفت رگه های چربی دارد. جهت یافتن فرایند دقیق چنین اثری نیاز به مطالعات بیشتری است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of feeding Alfalfa on lipoproteins and creating fatty streaks in hypercholestrolemic rabbits
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Cardiovascular diseases are still the leading cause of mortality in most of the countries in the world. Alfalfa (Medicago sativa) is a legume that because of its high nitrate and vitamin compounds and its high phytoestrogen and saponin level may be useful for the prevention of cardiovascular disorders. The current study was designed to evaluate the effect of alfalfa in the prevention and progression of atherosclerosis. Materials and Methods: In this experimental study, twenty white male rabbits were fed on basic diet for 2 weeks and were then randomly divided into 4- five-member groups. The first group was fed on basic diet, the second were fed on 1% high cholesterol diet, the third group was fed on basic diet plus alfalfa, and the fourth group was fed on high cholesterol plus alfalfa diet for 12 weeks. Fasting blood samples were collected from rabbits at the start and end of study and were used to measure biochemical factors such as total cholesterol, HDL, LDL, triglyceride, and fasting blood sugar. At the end of the study, autopsy samples from right and left coronary arteries and aorta were evaluated for pathological examinations. The obtained data was analyzed by means of SPSS using ANOVA test at P0.05 as the significant level. Results: Consumption of alfalfa together with cholesterol by one group can decrease total cholesterol, LDL Cholesterol, triglyceride and increase HDL cholesterol level compared with high cholesterol diet. Formation of fatty streaks in the aorta, right coronary and left coronary arteries significantly reduced following high cholesterol plus alfalfa diet as compared with high cholesterol alone diet . Conclusion: Our study showed that alfalfa is effective on the prevention and progress of fatty streaks, but in order to find the exact mechanism of the process more studies are warranted.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله صدیقه عسگری | s asgari
اصفهان، میدان جمهوری اسلامی، خیابان خرم، مرکز درمانی تحقیقاتی صدیقه طاهره س

جمال مشتاقیان | j moshtaghiyan


محسن حسینی | m hossainy


غلام علی نادری | gholam ali gha naderi



نشانی اینترنتی http://journal.bums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-136&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده تجربی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات