این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
شیمی و مهندسی شیمی ایران
، جلد ۳۷، شماره ۳، صفحات ۲۳۷-۲۵۰
عنوان فارسی
بررسی رفتار زیست تخریب پذیری آمیخته های پلی آمید ۶/ نشاسته گرمانرم به روش پاسخ رویه سطح
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش، آلیاژهای پلیآمید6 (PA6)و نشاسته تهیه شد. نخست، اصلاح شیمیایی و گرمانرم کردن نشاسته توسط مالئیک انیدرید و گلیسرول درشرایط گوناگون، در حالت مذاب انجام شد. سپس، آلیاژهای پلی آمید6/ نشاسته، در شرایط گوناگون تهیه و زیستتخریبپذیری آنها مطالعه شد. در هر دو مرحله، طراحی آزمایش به روش آنالیز رویه سطح (RSM) انجام شد. نتیجه ها طبق بخش اول، افزایش مقدار مالئیک انیدرید تأثیر بسیار خوبی بر افزایش درجه استخلاف آن روی نشاسته داشت، همچنین افزایش دما و زمان اصلاح نشاسته، تا زمانی که موجب تخریب مواد نشود، اثر مثبت بر درجه استخلاف نشان داد. در زمان حدود ده دقیقه و دمای °C140 و میزان مالئیک انیدرید % 6-4، بیش ترین میزان استخلاف مالئیک انیدرید روی نشاسته به دست آمد. در مرحله دوم، میزان زیست تخریب پذیری آلیاژهای تهیه شده با درصدهای گوناگون، بر حسب درصد کاهش وزنی در محیط لجن فعال، تا 90 روز، بررسی شد. با افزایش میزان استخلاف و مقدار نشاسته اصلاح شده در آلیاژ، اثر مثبت چشمگیری بر تخریب پلیمر دیده شد تا جایی که نمونه با مقدار % 30 نشاسته اصلاح شده پس از گذشت 75 روز، حدود % 45 وزنی تخریب شد. با استفاده از روش پاسخ رویه سطح (RSM)، نمودارهای صفحهای ترسیم و اثرهای متغیرها به طور همزمان مورد بررسی قرار گرفت. همچنین رابطه های بین پاسخ و متغیرها، به صورت چند جمله ای از RSM استخراج شد که درصد خطای بسیار کمی داشتند و پیشب ینی آنها با نتیجههای تجربی قیاس شد، که هم پوشانی خوبی را نشان دادند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Study on the Biodegradability of Polyamide6 and Thermoplastic Starch Blends Using Response Surface Methodology
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, the polyamide6/ thermoplastic starch (TPS) blends were prepared. Firstly, the starch became thermoplastic and was chemically modified using glycerol and maleic anhydride, under different conditions. After the preparation of maleated thermoplastic starch (MTPS), polyamide6/ MTPS (or TPS) blends were produced considering three variables; and the effects of various variables were investigated on their bio-degradability. In both steps, the experimental design method of Response Surface Methodology (RSM) was used. In the first step, the effects of Maleic Anhydride (MA) amount, time and temperature of the reaction were evaluated on the “degree of MAgrafted on the starch”. With increasing MA content, the processing time and temperature, higher MA grafting was achieved. While at a higher temperature and longer time, it was constant or slightly decreased. The highest grafting of MA was obtained at 140 ºC, 10 min and 4-6 % MA. In the second step, the influences of polyamide6/starch ratio, degree of MA grafting and degradation time were studied on the bio-degradability of the blends in the active sludge, in 90 days. Samples having TPS, showed some weight losses (or degradation) comparing to the purepolyamide6 which had no degradation. The amount of bio-degradation increased clearly with increasing MA grafted on the starch and MTPS amount. A blend containing 30 % MTPS, reached 45 % weight loss after 75 days. Using RSM, the equations of “degree of MA grafting” and “bio-degradation” versus variables, were obtained with suitable accuracy and low error. Besides, the interactions between the parameters were discussed considering 3D plots and the coefficients of the equations. The predicted results from the equations had a good fitting with the experimental data.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سمیه محمدیان گزاز |
گروه مهندسی شیمی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
عباس خوشحال |
گروه مهندسی شیمی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
امیر حسین مالک |
گروه مهندسی شیمی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://www.nsmsi.ir/article_28239_028401ad5708218379a3802796a89f12.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/931/article-931-2064982.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات