این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، جلد ۱۴، شماره ۱، صفحات ۹-۱۵

عنوان فارسی تاثیر آموزش تغذیه بر سطح آگاهی، نگرش و عملکرد بیماران دیابتی نوع ۲
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: بیماری دیابت یکی از شایعترین اختلالات متابولیکی است که بسرعت در حال افزایش است و اقدام مناسب جهت پیشگیری، کنترل و درمان این بیماری ضروری به نظر می رسد. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر آموزش تغذیه بر سطح آگاهی و نگرش بیماران دیابتی نوع 2 انجام شد.روش تحقیق: این مطالعه آینده نگر در مرکز تحقیقات غدد رشت بیمارستان رازی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی گیلان، بر روی 135 بیمار دیابتی نوع 2 انجام شد. بیماران در محدوده سنی 35-70 سال قرار داشتند. بیماران به صورت تصادفی در دو گروه آزمون (مداخله) (70 نفر) و شاهد (65 نفر) قرار گرفتند. مداخله شامل 64 ساعت آموزش در طول یک دوره 6 ماهه بود. 3 ماهه اول شامل جلسات آموزشی هفتگی در زمینه تغذیه، کنترل قند خون، ورزش و دیگر موضوعات مرتبط با مراقبتهای شخصی و 3 ماه جلسات آموزشی هر دو هفته به منظور پیشبرد تغییر رفتار بود. در انتهای مطالعه رفتارهای غذایی، آگاهی و نگرش بیماران در مورد رژیم غذایی و دریافت چربی سنجیده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمونهای ANCOVA و t در سطح معنی داری P£0.05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: کاهشهای مشخصی در دریافت چربی بین شرکت کنندگان در گروه آزمون در مقایسه با گروه شاهد مشاهده شد. این کاهش در طول دوره پیگیری نیز حفظ شد؛ همچنین تغییرات مشخصی در الگوی رژیم غذایی بعد از مطالعه به دست آمد که در دوره پیگیری نیز حفظ شد. این تغییرات در مورد جایگزینی مشاهده نشد.نتیجه گیری: این راهکار درمانی تاثیر بالقوه ای در کاهش دریافت چربی و بهبود الگوی غذایی بیماران دیابتی نوع 2 دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آموزش، تغذیه، دیابت نوع 2، آگاهی، نگرش

عنوان انگلیسی Effects of nutrition education on knowledge and attitudes of type 2 diabetic patients
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Diabetes Melitus is one of the most common metabolic complications that is rapidly growing. Thus, a proper preventive measure is necessary to control the disease. The aim of this study was to determine the effects of nutrition education on knowledge and attitudes of type 2 diabetic patients. Materials and Methods: This prospective study was conducted in Rasht Razi Hospital on 135 randomly selected individuals with type 2 diabetes, aged between 35-70 years diagnosed with type 2 diabetes after 35 years of age. Intervention consisted of 64 contact hours during several months. The intervention involved 3 months of weekly instructional sessions on nutrition, self monitoring of blood glucose, exercise and other self-care topics, in addition to 3 months of biweekly support sessions to promote behavior changes. At the end, dietary behaviors, knowledge, attitudes and fat intake of the cases were analyzed. To do so, the differences between the cases' behaviors before and after intervention were evaluated by means of statistical tests of ANOVA and student-t tests at the significant level of P≤0.05. Results: Significant reduction was seen in fat intake among the cases compared with those in the control group. This reduction was maintained during 3-months of follow up assessment. Likewise, significant changes in dietary patterns, which were also maintained after the study, were reported. These changes were not observed in dietary pattern replacement. Conclusions: This model of health promotion seems to have the potential for decreasing fat and improving dietary patterns in type 2 diabetic patients.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Nutrition education, Diabetes, Knowledge, Attitudes

نویسندگان مقاله سکینه شب بیدار | s shabbidar
تهران، خیابان انقلاب اسلامی، خیابان قدس، خیابان پورسینا، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، گروه تغذیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

بتول فتحی | b fathi



نشانی اینترنتی http://journal.bums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-126&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده تجربی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات