این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 7 دی 1404
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
، جلد ۱۳، شماره ۲، صفحات ۹-۱۵
عنوان فارسی
تاثیر رژیم غذایی حاوی عصاره هویج و گوجه فرنگی بر میزان لیپیدهای سرم موش صحرایی
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: اثر هویج و گوجه فرنگی بر متابولیسم لیپیدها، بخصوص کلسترول در نمونه های آزمایشگاهی و انسانی در چند سال اخیر در دست بررسی و تحقیق می باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر مصرف منظم هویج و گوجه فرنگی در دوره ای کوتاه مدت بر غلظت لیپیدهای سرم موش صحرایی انجام شد.روش بررسی: در این مطالعه تجربی، 30 سر موش صحرایی سفید نر حدود 3 ماهه با وزن 150-200 گرم به طور تصادفی در سه گروه قرار گرفتند. از تمامی موش ها در شروع مطالعه نمونه خون گرفته شد و غلظت تری گلیسرید، کلسترول و HDL-C با استفاده از کیت های آزمایشگاهی و روش اسپکتروفتومتری اندازه گیری شد. به گروه اول روزانه 1 میلی لیتر آب شهر و 1 میلی لیتر مخلوط غنی از تری گلیسرید و کلسترول (کره حیوانی و زرده تخم مرغ) و به گروه دوم روزانه 1 میلی لیتر عصاره هویج و 1 میلی لیتر از مخلوط فوق و به گروه سوم روزانه 1 میلی لیتر عصاره گوجه فرنگی و 1 میلی لیتر از مخلوط ذکر شده، به مدت دو هفته از طریق خوراکی تجویز شد. پس از دو هفته مداخله غذایی، غلظت لیپیدهای خون اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون آماری t در سطح معنی داری P£0.05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: غلظت کلسترول در موش های گروه اول (شاهد) در مقایسه با قبل از مداخله غذایی به طور معنی داری افزایش یافت (P< 0.05)؛ در حالی که در موش های گروه دوم و سوم که عصاره هویج و گوجه فرنگی و مخلوط غنی از تری گلیسرید و کلسترول برای آنها تجویز شده بود، در مقایسه با قبل از مداخله غذایی به طور معنی داری کاهش یافت (P< 0.05). غلظت تری گلیسرید در موش های گروه اول و دوم، در مقایسه با قبل از مداخله غذایی تفاوت قابل ملاحظه ای نداشت (P< 0.05)؛ در حالی که در گروه سوم در مقایسه با قبل از مداخله غذایی افزایش معنی داری داشت (P< 0.05)؛ HDL-C سرم در هر سه گروه در مقایسه با قبل از مداخله غذایی تفاوت قابل ملاحظه ای نداشت (P< 0.05).نتیجه گیری: بر اساس یافته های این مطالعه می توان اذعان نمود که عصاره هویج و گوجه فرنگی سطح کلسترول سرم را کاهش می دهند و این اثرات می تواند در پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی- عروقی نقش داشته باشند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
هویج، گوجه فرنگی، عصاره، لیپید
عنوان انگلیسی
Effects of food diet of tomato and carrot juices on serum lipids in rats
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: Study on the effect of carrot and tomato juice on the lipid metabolism in the human and experimental cases is going on. This study was performed aiming the study on the effect of short period carrot and tomato juices consumption regularly on the rat’s serum lipid level. Materials and Methods: In this experimental study, in 30 month old rats with nearly 150-200g weight divided into three groups. Serum triglyceride (TG), total cholesterol (Chol), and HDL-C concentrations were determined by a spectrophometery method using lab. For group 1 1mL tap water and TG and Chol riched mixture, for group 2 1mL carrot juice and 1mL of the same mixture and for grup3 1mL tomato juice and 1mL of mentioned mixture were given orally everyday for the period of two weeks. After two weeks nutritional intervention blood sampling was performed again and the lipids were measured. Statistical analysis was performed using t-test at P≤ 0.05 considered as a significant level. Results: Cholesterol level in group 1 (control) had a significant rising (P< 0.05) after the nutritional intervention whereas in group 2 and 3 that received carrot and tomato juice Chol and TG significantly (P< 0.05) decreased after the nutritional intervention. TG level in groups of control and carrotdid not change significantly (P>0.05). HDL-C level also in three groups of rats did not change significantly after the nutritional intervention. Conclusion: Carrot and tomato juices diminish Chol serum level and these effects can play a role in prevention of cardiovascular diseases.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Carrot, Tomato, Lipid, Rat
نویسندگان مقاله
مهدی پورامیر | m pouramir
بابل، دانشگاه علوم پزشکی بابل، دانشکده پزشکی، گروه آموزشی بیوشیمی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی بابل (Babol university of medical sciences)
پروین سجادی | p sajadi
سیما شهابی | s shahabi
سعید رضایی | s rezaei
پوریا صمدی | p samadi
نشانی اینترنتی
http://journal.bums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-90&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
تجربی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات