این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
محیط شناسی، جلد ۳۸، شماره ۲، صفحات ۱۱۱-۱۱۶

عنوان فارسی تعیین میزان باقیمانده سموم دیازینون و کلرپریفوس در واریته‌های گلدن و رد سیب درختی منطقه دماوند
چکیده فارسی مقاله با توجه به افزایش مصرف کود و سموم کشاورزی در دهه‌های اخیر و افزایش بیماری‌ها و مخاطرات زیست محیطی در جوامع انسانی لازم است در ایران نیز مانند کشورهای پیشرفته استانداردهای باقیمانده سموم در مواد غذایی و محصولات کشاورزی مورد توجه قرار گیرد. اعمال این استانداردها نه فقط در بهداشت و سلامتی جامعه مؤثر است بلکه با افزایش صادرات، موجب رشد اقتصادی کشورنیز خواهد شد. از این‌رو در تحقیق حاضر برای بررسی آلودگی احتمالی محصول سیب منطقه دماوند نسبت به سموم کشاورزی مورد استفاده توسط باغبانان منطقه، میزان باقیمانده سموم دیازینون و کلرپریفوس (دورسبان ) در این محصول مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا، نمونه‌برداری به‌طور کاملأ تصادفی بر اساس محاسبات آماری انجام گرفت و پس از عصاره‌گیری با گازکروماتوگرافی میزان باقیمانده سموم دیازینون و کلرپریفوس اندازه‌گیری شد. به‌طوری‌که میزان باقیمانده سم دیازینون درسیب‌های نوع گلدن و رد منطقه به ترتیب 65/0 و 7/0 ppm و در مورد سم کلرپریفوس به ترتیب 08/1 و 34/1 ppm اندازه‌گیری شد. سپس ضمن استفاده از آزمون آماره t ، نتایج تحقیق با استانداردهای جهانی مربوط مقایسه شد. مقایسه نتایج آماری با استانداردهای جهانی مبین این موضوع است که میزان سم کلرپریفوس درمحصول سیب باغهای منطقه بیش از حد مجاز جهانی است. پس ضرورت دارد که مسئولان و باغداران منطقه توجه ویژه‌ای به مسئله میزان و زمان استفاده از سموم کاربردی داشته باشند تا به این وسیله از به خطر افتادن بهداشت و سلامت جامعه جلوگیری به عمل آید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله باقیمانده سموم، دیازینون، دورسبان، سیب دماوند، کلر پریفوس،

عنوان انگلیسی Investigation of the Residues of Chlorpyrifos and Diazinon in Apple Fruit in Damavand Region
چکیده انگلیسی مقاله Considering the increased use of fertilizers and pesticides in agriculture in recent decades and increasing risks of diseases and environmental hazards in human society’s , standards of remaining pesticides in food and agricultural products required to be considered.In this study, residues of Chlorpyrifos and Diazinon in apple in the Damavand region evaluated. Sampled randomly from the apple orchards based on statistical calculation was performed. After the extracts from appels, residues of pesticide measured, by Gas Chromatography. According to the results, the mean amount of residues of Diazinon is 0.65 and 0.7ppm, in the golden and red varieties of apple, respectively. Also the mean amount of residues of Chlorpyrifos is 1.08 and 1.34 ppm, in the golden and red varieties of apple, respectively.The use of fertilizer increases products reducing the damage caused by diseases, weeds and plant pests. However, it makes the residue of pesticides in agricultural products increase. Comparison of Statistical results with international standards showed that residues of Chlorpyrifos (C8H11Cl3NO3P S) in Damavand apple orchards exceeded the world.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله apple, Chlorpyrifos, Damavand region, Diazinon, pesticide

نویسندگان مقاله مینا مکی آل آقا | makki آل agha
استادیار، گروه محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی رودهن (Islamic azad university of roodehen)

مریم فراهانی |
استادیار، گروه محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی رودهن (Islamic azad university of roodehen)


نشانی اینترنتی http://jes.ut.ac.ir/article_29106_ff178363d8748bd430e8f7587fb69f79.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1056/article-1056-207145.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات