این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، جلد ۱۰، شماره ۲، صفحات ۹-۱۵

عنوان فارسی بررسی تاثیر دانه گیاه شنبلیله بر بیماری دیابت (در محیط آزمایشگاهی)
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: گیاه شنبلیله با نام علمی Fenugreek (Trigonella Foenum-Graceum)، یکی از گیاهان خوراکی است که جنبه‏های دارویی مؤثری نیز برای آن قائل شده‏اند. یکی از خواص درمانی که در مورد این گیاه گزارش شده، اثر ضد دیابتی آن است. مطالعه حاضر با هدف بررسی و ارزیابی تأثیر خوراکی عصاره دانه گیاه شنبلیله بر کاهش قند خون موشهای مبتلا به دیابت تجربی انجام شد.روش بررسی: در این مطالعه تجربی، 12 موش balb/c پس از تخریب سلول‌های بتای پانکراس به روش شیمیایی و با استفاده از تزریق زیرجلدی 120mg/Kg آلوکسان، به دیابت مبتلا شدند و به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند. گروه مورد با مقدار روزانه 1 g/Kg وزن بدن از عصاره آبی پودر دانه شنبلیله به صورت خوراکی و به مدت 6 روز تحت درمان قرار گرفتند. در گروه شاهد همزمان به جای عصاره شنبلیله از واحد معادل آب مقطر استفاده شد. اطلاعات به دست آمده از قند خون هر دو گروه با استفاده از آنالیز واریانس و آزمون t مورد تحلیل قرار گرفت.یافته‌ها: پس از هر نوبت تجویز عصاره دانه شنبلیله، سطح قند خون در نمونه‌های گروه مورد نسبت به گروه شاهد کاهش چشمگیری پیدا کرد؛ به نحوی که در روزهای پنجم و ششم سطح قند خون گروه مورد به حد طبیعی نزدیک شد؛ ولی در گروه شاهد از روز اول تا ششم سیر صعودی داشت.نتیجه‏گیری: کاهش قابل توجه در سطح سرمی قند خون می‌تواند به صورت تأخیری بعد از مصرف شنبلیله در موشها ایجاد شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دیابت، دانه شنبلیله، موش کوچک آزمایشگاهی

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله نیک روش محمدرضا |
مشهد- خیابان دانشگاه- دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد- کد پستی 91376
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)

نیک روش محمدرضا |
مشهد- خیابان دانشگاه- دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد- کد پستی 91376
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)

جلالی مهدی | jalali mehdi



نشانی اینترنتی http://journal.bums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-185&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده تجربی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات