این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، جلد ۷۷، شماره ۸، صفحات ۴۷۶-۴۸۳

عنوان فارسی بررسی تولیدات علمی حوزه گوارش و کبد ایران در پایگاه استنادی علوم (۲۰۱۷-۱۹۸۳)
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: یکی از مهمترین شاخص‌های رشد و توسعه‌یافتگی کشورها در سطح ملی و جهانی، بررسی تولیدات علمی نمایه‌شده در پایگاه‌های داده‌ی معتبر است. هدف مطالعه حاضر، تحلیل تولیدات علمی «گوارش و کبد» ایران در پایگاه استنادی علوم بود. روش بررسی: پژوهش کاربردی حاضر با استفاده از روش علم‌سنجی به تحلیل تولیدات علمی «گوارش و کبد» ایران در پایگاه استنادی علوم پرداخت. بدین منظور، تمامی تولیدات علمی این حوزه که تا پایان سال 2017 در پایگاه استنادی علوم نمایه شده بودند، در اردیبهشت‌ماه 1397 از طریق رابط کاربر Web of Science بازیابی شدند. محل انجام پژوهش، پایگاه تحقیقات بالینی مرکز آموزشی-درمانی افضلی‌پور کرمان بود. یافته‌ها: براساس نتایج، ایران با تولید 2180 رکورد (0/31%) در حوزه «گوارش و کبد» تا پایان سال 2017 در رتبه سی و چهارم جهان قرار داشت. رشد سالیانه تولیدات «گوارش و کبد» ایران 9/5% بود. بیشترین مشارکت پژوهشگران ایرانی در سطح ملی و جهانی به‌ترتیب با پژوهشگران «دانشگاه علوم پزشکی تهران» و «ایالات‌متحده» بود. مجله «Hepatitis Monthly» بیشترین تعداد مقالات «گوارش و کبد» ایران را منتشر کرده بود (26/69%). بیشترین تولیدات علمی این حوزه در موضوع «میکروبیولوژی» و به زبان «انگلیسی» و در چهارچوب «مقاله» منتشر شده بودند. نتیجه‌گیری: تحلیل تولیدات علمی «گوارش و کبد» ایران نشان داد، هرچند رشد سالیانه این تولیدات نسبت به رشد سالیانه تولیدات «گوارش و کبد» جهان بیشتر بود اما جایگاه ایران در این حوزه چندان رضایت‌بخش نبود. اغلب مقالات «گوارش و کبد» ایران در مجلات با شاخص تأثیر پایین منتشر شده بودند، بنابراین، باید تمهیداتی اندیشیده شود تا ضمن برطرف ساختن کاستی‌های پژوهش در این حوزه، سطح کیفی پژوهش‌ها نیز بهبود یابد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پایگاه داده، گوارش، کبد، ایران

عنوان انگلیسی Survey of Iranian gastroenterology and hepatology scientific productions in Web of Science database from 1983 to 2017
چکیده انگلیسی مقاله Background: One of the most important criteria of the development of countries at the national and international levels is the survey of scientific productions indexed in authentic databases. This study aimed to analyze the scientific productions by Iranian researchers on gastroenterology and hepatology in the Web of Science (WOS) database. Methods: This applied study used a scientometric approach to review the scientific productions by Iranian researchers on gastroenterology and hepatology in the WOS database. Therefore, the total number of scientific documents related to the category of gastroenterology and hepatology, Iran, and other countries were recovered. The time frame was until the end of 2017. Data were collected in April 2018. This research was conducted at the Clinical Research Unit in Afzalipour Medical Center in Kerman, Iran. Results: The results showed that during 1983 to 2017, the total number of 2180 scientific productions (0.31%) on gastroenterology and hepatology were published in Iran, ranking the country 34th in the world. Compound annual growth rate (CAGR) in Iranian scientific publications was 9.5%. The «Tehran University of Medical Sciences» was identified as the most productive center in gastroenterology and hepatology field with a contribution rate of 35.69%. The results also showed that the most international collaboration of Iranian researchers on gastroenterology and hepatology field was with the United States of America (USA) scientific centers (5.82%). Most articles in the field of gastroenterology and hepatology (26.69%) were published in the «Hepatitis Monthly» journal. Most scientific productions in this field were related to the microbiology. The majority of scientific productions on gastroenterology and hepatology field were published in the form of article. Most scientific productions by Iranian researchers on gastroenterology and hepatology in the Web of Science (WOS) database were in English language. Conclusion: Results showed that although compound annual growth rate (CAGR) in Iranian gastroenterology and hepatology publications was high rather than gastroenterology and hepatology scientific productions CAGR in the world, it's not satisfying. Most articles have published in journals with low impact factor. Therefore, we should resolve the problems and increase the scientific level of researches.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله database, gastroenterology, hepatology, Iran

نویسندگان مقاله فاطمه کرمی رباطی | Fatemeh Karami Robati
Clinical Research Unit, Afzalipour Hospital, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran.
پایگاه تحقیقات بالینی، بیمارستان افضلی‌پور، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران.

صدیف درویش مقدم | Sodaif Darvish Moghaddam
Department of Internal Medicine, Gastroenterology and Hepatology Research Center, Institute of Basic and Clinical Physiology Sciences, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran.
گروه داخلی، مرکز تحقیقات گوارش و کبد، پژوهشکده فیزیولوژی بالینی و پایه، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران.

محمدمهدی حیات‌بخش عباسی | Mohammad Mahdi Hayatbakhsh Abbasi
Department of Internal Medicine, Gastroenterology and Hepatology Research Center, Institute of Basic and Clinical Physiology Sciences, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran.
گروه داخلی، مرکز تحقیقات گوارش و کبد، پژوهشکده فیزیولوژی بالینی و پایه، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران.


نشانی اینترنتی http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3666-187&slc_lang=other&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/54/article-54-2087255.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده other
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات