این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۲۹، شماره ۱۷۹، صفحات ۹۳-۱۰۳

عنوان فارسی تغییرات سطوح سرمی FABP۴ و HsCRP بعد از مکمل یاری با امگا ۳ و توام امگا ۳ و ویتامین E در بیماران با بیماری عروق کرونر
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: مارکرهای التهابی A-FABP و HsCRP نقش مهمی در پیشرفت بیماری قلبی و عروقی دارند. اثر ضد التهابی و ضد تجمع پلاکتی اسیدهای چرب امگا 3 شناخته شده است. این مطالعه با هدف تاثیر مکمل‌های امگا3 و توام امگا3 و ویتامین E بر سطوح سرمی این مارکرهای التهابی طراحی شد. مواد و روش‌ها: این کارآزمایی بالینی دوسوکور و موازی بر روی 62 بیمار مرد مبتلا به اختلال عروق کرونر قلب در مرکز قلب تهران اجرا شد. نمونه‌ها به سه گروه دریافت‌کننده اسید چرب امگا 3، توام امگا 3 و ویتامین E و دارونما (پارافین خوراکی) به مدت 8 هفته اختصاص یافتند. سطوح سرمی A-FABP و HsCRP و نسبت آدیپونکتین به A-FABP در ابتدا و انتهای هفته هشتم اندازه‌گیری شد. دریافت‌های تغذیه‌ای با نرم‌افزار Nutritionist IV و داده‌های مطالعه با نرم‌افزارSPSS18  آنالیز شدند. یافته‌ها: در انتهای کارآزمایی، سطح سرمی FABP4 در گروه توام  و گروه امگا3 کاهش معنی‌داری داشت به ترتیب (04 /0P= و02 /0P=) و مقدار آن بین سه گروه مطالعه مشابه بود(34/0P=). همچنین نسبت آدیپونکتین به FABP4 (009/0P=) و سطح سرمی HsCRP (002/0P=) بین سه گروه  متفاوت بود. استنتاج: به نظر می رسد مصرف توام اسید چرب امگا 3 و ویتامین E بدون تاثیر بر سطح FABP4 موجب کاهش سطح HsCRP و افزایش نسبت آدیپونکتین به FABP4 و در نتیجه کاهش پارامتر های التهابی و بهبود عوارض ناشی از بیماری عروق کرونری قلب می‌شود.   شماره ثبت کارآزمایی بالینی : 1N2013080514273IRCT  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسید چرب امگا3، A-FABP، بیماری عروق کرونری قلب، HsCRP

عنوان انگلیسی Changes in Serum Levels of FABP4 and HsCRP after Administration of Omega-3 Fatty Acids Separately or + Vitamin E in Patients with Coronary Artery Disease
چکیده انگلیسی مقاله  Background and purpose: Inflammatory markers of A-FABP and HsCRP play an important role in progression of cardiovascular disease. Anti-inflammatory and anti-platelet aggregation effects of omega-3 fatty acids are known. The aim of this study was to investigate the effects of omega-3 and omega-3+ vitamin E supplements on serum levels of these inflammatory markers. Materials and methods: This double-blind parallel trial was performed in 62 patients with coronary artery disease in Tehran Heart Center. Patients were divided into three groups to receive omega-3 fatty acids, omega-3+ vitamin E supplements, and placebo (oral paraffin) for 8 weeks. At the beginning of the study and end of week eight the serum levels of A-FABP and HsCRP were measured and the ratio of adiponectin to A-FAPP was calculated. Nutrition data were analyzed using Nutritionist IV and data analysis was done using SPSS V18. Results: At the end of the trial, serum level of FABP4 decreased significantly in the groups that received Omega-3 fatty acids+ vitamin E and Omega-3 fatty acids (P= 0.02 and P= 0.04, respectively) and its value was similar between the three groups (P= 0.34). The ratio of adiponectin to FABP4 (P= 0.009) and serum HsCRP (P = 0.002) were found to be different between the three groups. Conclusion: According to this study, using omega-3 fatty acids+ vitamin E reduces the level of HsCRP and increases the ratio of adiponectin to FABP4 without any effect on the levels of FABP4. Consequently, this regimen will reduce inflammatory parameters and improve the complications of coronary artery disease.   (Clinical Trials Registry Number: IRCT2013080514273N1)
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله omega-3 fatty acid, A-FABP, coronary heart disease, HsCRP

نویسندگان مقاله آتنا رمضانی | Atena Ramezani
Assistant Professor, Diabetes Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
استادیار، دکترای علوم تغذیه، مرکز تحقیقات دیابت، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران

ندا رضوان | Neda Rezvan
Assistant Professor, Department of Molecular and Cellular Nutrition, Faculty of Nutritional Sciences and Dietetics, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
استادیار، گروه تغذیه سلولی مولکولی، دانشکده تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

مریم نظری | Maryam Nazari
Assistant Professor, Food Safety Research Center (Salt), Semnan University of Medical Sciences, Semnan, Iran
استادیار، مرکز تحقیقات سلامت مواد غذایی (نمک)، دانشگاه علوم پزشکی سمنان ، سمنان، ایران


نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4867-7&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/119/article-119-2104061.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی-کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات