این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مرتع، جلد ۸، شماره ۱، صفحات ۷۱-۸۴

عنوان فارسی دانش بومی و سنت های محلی در تولید و مدیریت محصولات دام گوسفندی (مطالعه موردی: روستای کُدیر- استان مازندران)
چکیده فارسی مقاله  همیاری در بین گله‌داران در جوامع روستایی ایران نقش کلیدی را در مدیریت محصولات دامی ایفا می‌کند. هدف از انجام این تحقیق، شناخت و تحلیل سنت‌های محلی در تولید و مدیریت فرآورده‌های شیر دام گوسفندی در روستای کُدیر از توابع کُجور استان مازندران است. روش مطالعه در این تحقیق بر مبنای روش‌های پیمایشی است که برای جمع‌آوری اطلاعات از روش‌های کیفی شامل مشاهده مستقیم و مشاهده مشارکتی، مصاحبه سازمان‌یافته با گروه‌های هدف و تکمیل پرسش‌نامه باز استفاده شده است. نتایج این تحقیق شامل تحلیل دانش بومی گله‌داران در مدیریت دام در جنگل و شناخت ابعاد مختلف دانش بومی در فرآوری و تقسیم مشتقات شیری در قالب تعاونی سنتی "عَیارزنی" است. بر اساس نتایج این تحقیق می‌توان بیان کرد گله‌داران در روستای مورد مطالعه، برای مدیریت دام و فرآوری شیر آنها، سازمان اجتماعی را بر اساس آداب و رسوم محلی شکل داده‌اند. این سازمان نوعی سرمایه اجتماعی برای بهره‌برداران محسوب می‌شود. تقویت انسجام و سرمایه اجتماعی شکل گرفته در شبکه اجتماعی گله‌داران نقش مهمی را در پایداری اقتصاد معیشتی ساکنین این منطقه ایفا می‌کند. همچنین وجود همیاری در بین شبکه اجتماعی گله‌داران سبب نهادینه شدن عرف‌ها و باورهای فرهنگی در این منطقه شده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The role of indigenous knowledge and local traditions in management of sheep products (Case Study: Kodir village- Mazanderan province)
چکیده انگلیسی مقاله Mutual help among pastoralists plays a key role in herding of rural communities in Iran. This research aimed to evaluates the role of local traditions in dairy products in Kodir village, located in Kojur district of Mazandaran province. Qualitative methods such as direct and cooperative observation, organized interview and open questionnaire were used to evaluate the role of indigenous knowledge in livestock management in forest. The impacts of this sort of knowledge toward processing and dividing of dairy products in the form of “Ayar Zani” cooperative were also assessed. According to the results, pastoralists have been implemented a social organization for dairy production and management based on their local traditions and customs. This organization is a kind of social capital for utilizers. Improvement of social cohesion and social capital in pastoralists is achieved by social network which is required for economical sustainability in the study area. Also mutual help in the network have been stabilized their cultural traditions and believes.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله الهه علی بابایی عمران | elahe ali babaee
karaj
کرج

مهدی قربانی | mehdi ghorbani
karaj
کرج

محمدرضا مروی مهاجر | mohammad reza meravi mohajer
karaj
کرج

محمد عواطفی همت | mohammad avatefi hemat
karaj
کرج


نشانی اینترنتی http://rangelandsrm.ir/browse.php?a_code=A-10-1-40&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1096/article-1096-211193.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات