این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
به زراعی کشاورزی
، جلد ۲۱، شماره ۴، صفحات ۴۰۷-۴۲۲
عنوان فارسی
تاثیر بیوچار و کودهای زیستی بر رنگیزههای فتوسنتزی، عملکرد و محتوای عناصر غذایی نعناع فلفلی (Mentha piperita L.)
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی اثر بیوچار و کود زیستی بر رنگیزههای فتوسنتزی، عملکرد و عناصر غذایی گیاه نعناع فلفلی با نام علمی Mentha piperita L.، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در مزرعه پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با سه تکرار در سال 1396 انجام شد. تیمارها شامل بیوچار در دو سطح (0 و 10 تن در هکتار) و کود آلی و زیستی در پنج سطح (عدم مصرف کود (F0)، ورمیکمپوست (10 تن در هکتار) (F1)، سودوموناس (Pseudomonas fluorescens) (F2)، ازتوباکتر (Azotobacter chroococcum) (F3)، میکوریزا )سویههای Glomus mosseae، G. intradicces و (G. etunicatum (F4) بود. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که اثر اصلی بیوچار و کود زیستی بر برخی صقات تاثیر معنیداری داشت، به گونهای که اعمال بیوچار و همچنین تیمار میکوریزا بهترتیب موجب افزایش میانگین در وزن تر برگ (73/294 و 8/306 گرم در متر مربع)، وزن تر ساقه (73/366 و 15/361 گرم در متر مربع) و وزن تر کل (46/661 و 95/667 گرم در متر مربع) گردید. برهمکنش تیمارهای آزمایش تاثیر معنیداری بر وزن خشک برگ، ساقه و وزن خشک کل بر جای گذاشت. بالاترین میزان در این صفات در تیمار بیوچار به همراه میکوریزا مشاهده شد، که با تیمار تلفیق ورمیکمپوست + بیوچار در یک گروه آماری قرار گرفت. بنابراین با توجه به ضرورت تولید گیاهان دارویی در نظامهای زراعی کمنهاده، حفظ محیطزیست و نیل به اهداف کشاورزی پایدار تلفیق تیمار بیوچار + میکوریزا و همچنین بیوچار + ورمیکمپوست جهت بهبود رشد و فتوسنتز گیاه نعناع فلفلی توصیه میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
زیستتوده، کلروفیل، میکوریزا، نعناع فلفلی، ورمیکمپوست،
عنوان انگلیسی
Effect of biochar and biofertilizers on photosynthetic pigments, yield and nutrients content of peppermint (Mentha piperita L.)
چکیده انگلیسی مقاله
In order to investigate the effect of biochar and biological fertilizer on photosynthetic pigments, yield and nutrient content of peppermint (Mentha piperita L.), an experiment was conducted as factorial based on a randomized complete block design in three replications at Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University in 2017. Treatment consisted biochar on two level (0 and 10 ton ha-1) and organic and biological fertilizers on five level (no fertilizer (F0), vermicompost (10 ton ha-1) (F1), Pseudomonas fluorescens (F2), Azotobacter (F3) and Arbuscular mycorrhizal (Glomus mosseae, G. intradicces and G. etunicatum) (F4)). The results of this study showed that the main effect of biochar and bio-fertilizer had a significant effect on leaf, stem and total fresh weight of the plant. In addition, the use of biochar and also mycorrhiza treatment increased average of leaf fresh weight (294.73 and 306.8 g.m-2), stem fresh weight (366.73 and 361.15 g.m-2) and total fresh weight (661.46 and 667.95 g.m-2). The interaction effect of treatments had a significant effect on leaf, stem and total dry weight. The highest rate of these traits was observed in biochar treatment with mycorrhiza, which had no significant effect with by a combination of vermicompost + biochar. Therefore, with respect to the production of medicinal plants in the low-input cropping systems, environmental protection, and achievement of sustainable agricultural to improve plant growth and photosynthesis of peppermint application of biochar + mycorrhiz and biochar + vermicompost treatment is recommended.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Biomass, Chlorophyll, Mycorrhiza, Peppermint, vermicompost
نویسندگان مقاله
فایزه زعفریان |
دانشیار، گروه زراعت، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
وحید اکبرپور |
استادیار، گروه باغبانی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
مریم حبیبی |
دانشجوی دکتری، گروه زراعت، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری،
محمد کاوه |
دانشجوی دکتری، گروه زراعت، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
نشانی اینترنتی
https://jci.ut.ac.ir/article_73362_d65c0a0340a86d76bac161f549a3713a.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-2128157.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات