این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات دامپزشکی
، جلد ۷۴، شماره ۴، صفحات ۴۶۴-۴۷۳
عنوان فارسی
بررسی میزان آلودگی به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس واجد ژن بتالاکتاماز در گوشت چرخکردههای بستهبندی شده در شهر سمنان و تاثیر عصاره های متانولی فلفل قرمز (Capsicum frutescens) و پیازقرمز (Allium cepa) بر ضد آنها
چکیده فارسی مقاله
زمینۀ مطالعه: : یکی از مهمترین میکروارگانیسمهای بیماریزا در فرآوردههای گوشتی به ویژه آنهایی که طی تولید مکررا با دست تماس دارند، استافیلوکوکوس اورئوس می باشد. برای درمان اغلب عفونتهای ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس از داروهای بتالاکتام به خصوص نسلهای جدید سفالوسپورینها استفاده می شود، اما تولید آنزیم بتالاکتاماز توسط برخی از سویه ها موجب ناموفق بودن درمان عفونت های وابسته به این ارگانیسم شده است. هدف: تحقیق حاضر با هدف ارزیابی میزان آلودگی و مقایسه اثر ضد میکروبی عصارههای متانولی فلفل قرمز و پیازقرمز بر استافیلوکوکوس اورئوسهای واجد ژن بتالاکتاماز جدا شده از گوشت چرخ کرده در شهر سمنان انجام شد. روشکار: بدین منظور نمونهبرداری از 30 مرکز توزیع و عرضه گوشت بستهبندی شده در شهر سمنان تحت شرایط بهداشتی انجام شد و تمام نمونهها از نظر حضور استافیلوکوکوس اورئوس واجد ژن بتالاکتاماز مورد آزمایش جداسازی با روشهای بیوشیمیایی و تایید مولکولی با تست PCR قرار گرفتند. همچنین اثر ضد باکتریایی عصارههای فلفلقرمز و پیازقرمز بر جدایههای مذکور با تستهای حداقل اثر مهاری (MIC)، حداقل اثر کشندگی (MBC)، انتشار چاهک و منحنی رشد باکتری ارزیابی شد. نتایج: نتایج نشان داد که 20 درصد نمونهها آلوده به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس واجد ژن بتالاکتاماز بودند. عصاره های فلفلقرمز و پیازقرمز اثر ضد باکتریایی خوبی را بر ضد این جدایه ها نشان دادند و در تمام تستها عصاره فلفلقرمز نسبت به پیازقرمز موثرتر بود. نتیجهگیری نهایی: با اثبات اثر ضد میکروبی قویتر فلفل قرمز توصیه می شود در غذاهایی مانند انواع کباب که از گوشت چرخ کرده تهیه میشوند حتما در کنار پیاز از فلفل نیز به میزان مناسب استفاده شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Assessment of Prevalence and Molecular Characterization of Beta-lactams Resistant Staphylococcus aureus Bacteria Isolated From Raw Minced Beef in Semnan and Effect of Red Pepper (Capsicum frutescens) and Red Onion (Allium cepa) Extracts Against Them
چکیده انگلیسی مقاله
BACKGROUND: Staphylococcus aureus is one of the most important pathogenic microorganisms in meat products, especially those that are repeatedly handled by hand in the production process. Beta-lactam drugs, especially new generations of Cephalosporins, are used for treatment of most infections that are caused by Staphylococcus aureus. But the production of beta-lactamase enzyme by some strains has led to the failure for treating the infections that are associated with this organism. OBJECTIVES: The present study was conducted to evaluate the prevalence and comparison of the antimicrobial effect of methanolic extracts of red pepper and red onion on Staphylococcus aureus with beta-lactamase gene that was isolated from minced meat in Semnan city. METHODS: For this reason, sampling from 30 distribution and supply centers of packaged meat in Semnan city was performed in hygienic conditions and all of the samples were tested for presence of Staphylococcus aureus with beta-lactamase gene by biochemical methods and molecular confirmation by PCR assay. Also, the antibacterial effect of red pepper and red onion extracts on these isolates was evaluated by minimum inhibitory concentration (MIC), minimum bacterial concentration (MBC), well distribution and bacterial growth curve tests. RESULTS: The results showed that 16.6 percent of samples were contaminated with Staphylococcus aureus with beta-lactamase gene. Red pepper and red onion extracts had good antibacterial effects on these isolates and in all the tests, the red pepper extract was more effective than the red onion extract. CONCLUSIONS: By proving stronger antimicrobial effect of red pepper, it is recommended to use pepper in sufficient amounts along with onion in foods that are made from minced meat like all kinds of Kebab.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
اشکان جبلی جوان |
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
حمید استاجی |
گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
نجمه رضایی |
دانش آموخته دانشکده دامپزشکی دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
غزل شمشادی |
دانش آموخته دانشکده دامپزشکی دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
صغری بیرگانی فرهانی |
گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
منصوره کنعانی |
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
نشانی اینترنتی
https://jvr.ut.ac.ir/article_74111_2c55e8efff2c487abca311c2e49d6b0f.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات