این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۰، شماره ۲۶، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی آثار زیست محیطی تولید مرغ گوشتی به روش صنعتی و سنتی با استفاده از روش ارزیابی چرخه حیات
چکیده فارسی مقاله گوشت طیور با سهم بالا در سبد غذایی مردم، یکی از اساسی­ترین محصولات برای تامین پروتئین خانوارها می­باشد. با توجه به حجم بالای آلاینده­ها در این بخش، بررسی اثرات زیست­محیطی تولید این محصول امری ضروری می­باشد. در پژوهش حاضر به بررسی آثار زیست محیطی تولید مرغ گوشتی در دو روش پرورش صنعتی و سنتی با استفاده از روش ارزیابی چرخه حیات در استان مازندران پرداخته شد. اثرات زیست محیطی تولید یک تن مرغ به روش IMPCAT 2002 در قالب 15 شاخص زیست محیطی میانی و چهار شاخص زیست محیطی نهایی بررسی شد. نتایج بدست آمده در پرورش مرغ صنعتی نشان داد که که نهاده­هایی مانند اسید چرب، مواد غذایی (کنجاله سویا، ذرت، گندم) و انرژی (الکتریسیته، دیزل و گاز طبیعی) بالاترین سهم در ایجاد شاخص­های مختلف زیست محیطی میانی دارد. در عین حال بررسی شاخص­های میانی زیست­محیطی تولید مرغ به روش سنتی نشان داد که بالاترین سهم در ایجاد اکثر شاخص­های زیست محیطی مربوط به استفاده از سبوس برنج می­باشد. همچنین نتایج نشان داد که برای تولید یک تن مرغ گوشتی صنعتی شاخص­های سلامتی انسان­ها (DALY) 0063/0، کیفیت اکوسیستم (PDF.m2.yr) 46/14321، تغییرات اقلیم (kg CO2 eq) 45/9300 و منابع (MJ primary) 93/42072 و برای تولید یک تن مرغ گوشتی به روش سنتی شاخص­های سلامتی انسان­ها (DALY) 0262/0، کیفیت اکوسیستم (PDF.m2.yr) 33/52324، تغییرات اقلیم (kg CO2 eq) 45/35329 و منابع (MJ primary) 1/224848 می­باشد. نتایج کلی بدست آمده از شاخص­های زیست­محیطی وزن­دهی­شده نشان داد که تولید مرغ گوشتی به روش صنعتی به دلیل دوره رشد کوتاه جوجه­ها، نسبت به روش تولیدی سنتی دارای اثرات سوء زیست­محیطی پایین­تری می­باشد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اثرات زیست محیطی، مرغ گوشتی، IMPACT 2002، ارزیابی چرخه حیات

عنوان انگلیسی Evaluation of the environmental impact of broiler chicken production by industrial and traditional methods using the Life Cycle Assessment
چکیده انگلیسی مقاله Poultry meat with a high share in the food consumption is one of the most basic products for supplying protein to households. Due to the high amount of pollutants in this part, the environmental impact of the production of this product is necessary. In the present study, the environmental impact of broiler chicken production in both industrial and traditional breeding methods were evaluated using Life cycle assessment method in Mazandaran province. The environmental impacts of producing one ton of poultry were evaluated by IMPCAT 2002 methods in the form of 15 midpoint environmental indicators and 4 endpoint environmental indicators. The results of industrial chicken breeding showed that inputs such as fatty acids, food (soybean meal, corn, and wheat) and energy (electricity, diesel and natural gas) have the highest contribution to creating different midpoint environmental indicators. At the same time evaluating environmental indicators of chicken production in the traditional method showed that the highest share in the most environmental indicators related to the use of rice bran. Also the results showed that for the production of a one ton of industrial broiler chicken, the human health indicators 0.0063 (DALY), ecosystem quality 14321.46 (PDF.m2.yr), climate change 9300.45 (kg CO2 eq), and resources 42072.93 (MJ primary) and for the production of one ton of broiler chicken in the traditional way (organic), human health indices 0.0262 (DALY), ecosystem quality 52324.33 (PDF.m2.yr), climate change 35329.45 (kg CO2 eq) and resources 224848.1 (MJ primary). The overall results obtained from weighted environmental indicators showed that the production of broiler chickens by the industrial method due to the short growth period of the chicks, had lower environmental effects than traditional production methods.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله بهروز فرامرزی | Behrooz Faramarzi
Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

علی متولی | Ali Motevali
Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

سید جعفر هاشمی | Seeyed Jafar Hashemi
Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

اشکان نبوی پله سرایی | Ashkan Nabavi-Pelesaraei
University of Tehran
دانشگاه تهران


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1243-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات