این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۰، شماره ۲۶، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی تأثیر عوامل غیر ژنتیکی بر مؤلفه‌های منحنی های درصد و مقدار چربی شیر گاومیش های آذری و خوزستانی
چکیده فارسی مقاله      مطالعه منحنیهای تولید شیر و ترکیبات آن در گاومیش، اطلاعات کلیدی مهمی را در مورد پتانسیل ژنتیکی و نحوه مدیریت متناسب با آن، در اختیار دامدار و اصلاحگر قرار میدهد. لذا، هدف از مطالعه حاضر، شناسایی سهم عوامل غیرژنتیکی بر پارامترهای تابع وود برازش شده بر منحنیهای درصد و مقدار چربی شیر گاومیشهای آذری و خوزستانی می باشد. به این منظور، داده‌های 15065 و 15225 دوره شیردهی از نژاد خوزستانی، به ترتیب برای صفات مقدار و درصد چربی و تعداد 9571 و 9721، دوره شیردهی از نژاد آذری به ترتیب، برای دو صفت مذکور مورد استفاده قرار گرفت. در ابتدا، تابع وود، برای منحنی‌های انفرادی هر حیوان، برازش داده شد. در گام دوم، اثر عوامل محیطی مؤثر بر مؤلفه‌های منحنیها مطالعه شد. در مرحله آخر، پس از برآورد مقادیر پارامترهای منحنی ها، همبستگی‌های فنوتیپی بین آنها، برآورد شد. نتایج مطالعه حاضر، نشان داد که گاومیش خوزستانی در مقایسه با گاومیش آذری، دارای میانگین درصد چربی پایین تری در طول دوره شیردهی (حدود 5/0 درصد در قعر منحنی) است و زودتر از آن به قعر منحنی درصد چربی می رسد. با اینحال، به دلیل اینکه گاومیش خوزستانی تولید شیر روزانه بیشتری دارد، تولید چربی بیشتری (حدود 25 درصد تولید چربی در اوج منحنی) نیز دارد. تأثیر اوج تولید بر مقدار تولید چربی کل (همبستگی 85/0- 87/0) بیشتر از تأثیر مقدار چربی، در شروع تولید (همبستگی 30/0- 41/0) و یا زمان وقوع اوج تولید (همبستگی 11/0- 30/0) بود. بین قعر منحنی چربی با درصد چربی در شروع تولید (پارامتر a) و پارامترهای b و c در هر دو نژاد، همبستگی مثبت وجود داشت. می توان چنین استنباط نمود که گاومیش خوزستانی، به جهت تولید شیر روزانه بالاتر در مقایسه با نژاد آذری، دارای استعداد و توان ژنتیکی کمتری برای درصد چربی بوده ولی توان ژنتیکی بیشتری برای مقدار چربی روزانه دارد. نتایج این تحقیق شاید بتواند در بهبود برنامه های تغذیه ای و ژنتیکی برای این دام ارزشمند کمک کند  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله گاومیش، منحنی چربی شیر، تابع وود، اوج تولید، همبستگی.

عنوان انگلیسی The investigation of non-genetics factors affecting milk-fat content and milk-fat percentage curves' parameters in Azeri and Khuzestani buffalo breeds.
چکیده انگلیسی مقاله The study of milk production and composition curves in buffalo provides key information about genetic potentials and management related strategy to both breeders and farmers. With this mind, the objective of this study was to the identification of non-genetic factors of parameters for fitted Wood function on milk fat content (MFC) and milk fat percentage (MFP) curve of Azari and Khuzestan buffalo. For this, 15065 and 1522 data from Khozatani buffalo and 9571 and 9721 data of Azari buffalo collected on MFC and MFP were considered for further analyses. For the first phase, the Wood function for each individual within the investigated population was fitted. Then, environmental factors affected MFC and MFP in both populations were assessed. In the last step, after the estimation of curve parameters, the phenotypic correlation for both populations was estimated. Results of the present study showed the MFP of Khuzestan breed was almost % 0.5 lower than Azari breed and faster reach to the lowest point within the MFP curve shape. Furthermore, because of the higher milk production rate of the Khuzestan breed, the MFC of this breed showed almost % 25 higher at the peak in compare to Azari buffalo. Also, due to higher observation of daily milk production in Khuzestan buffalo, this breed has good potential to produce more daily MFC and less MFP than Azari. Finally, outputs of the report might help to improve the feeding formulation and genetics program of Iranian buffaloes
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله کریم حسن پور | Karim Hasanpur
University of Tabriz
دانشگاه تبریز

سید عباس رافت | Seyad Abbas Rafat
University of Tabriz
دانشگاه تبریز

آرش جوانمرد | Arash Javanmard
University of Tabriz
دانشگاه تبریز

داوود کیانزاد | Davood Kianzad
National Breeding Center and improvement of animal production
مرکز اصلاح نژاد و تولیدات دامی کشور


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1252-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده ژنتیک و اصلاح نژاد دام
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات