این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۸، شماره ۳۳، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
تأثیر عصاره جلبک سبز(Ulva fasciata L.) روی شاخصهای رشد و فیزیولوژیکی گیاه کنجد (Sesamum indicum L.)
چکیده فارسی مقاله
استفاده بیرویه از کودهای شیمیایی و عدم توجه به اهمیت و اثرات مثبت مواد آلی در بهبود حاصلخیزی خاکهای زراعی، باعث ایجاد آلودگیهای محیطی و صدمات اکولوژیکی شده است. یکی از راه های کاهش این خطرات استفاده از منابع زیستی می باشد که علاوه بر افزایش قابلیت دسترسی به عناصر غذایی، بهبود شرایط فیزیکی و میکروبی خاک را به دنبال خواهد داشت. یکی از منابع زیستی جلبکهای دریایی میباشند که سرشار از مواد مورد نیاز برای رشد گیاه هستند. در این تحقیق تأثیر عصاره جلبکی بر برخی شاخصهای فیزیولوژیکی گیاه کنجد مورد بررسی قرارگرفته است. این تحقیق در قالب طرح کاملاً تصادفی در 4 تکرار، با غلظتهای مختلف عصاره جلبک (0، 10، 15، 20 درصد) در شرایط مزرعه در ایرانشهر به اجرا درآمد. براساس نتایج، صفات مورفولوژیکی از قبیل طول ساقه چه، طول ریشه چه، طول ساقه، قطرساقه و سطح برگ تحت تاثیر غلظت های مختلف عصاره جلبکی به طور قابل توجهی نسبت به شاهد افزایش یافت. میزان رنگیزه های فتوسنتزی نیز به طور معنی داری نسبت به شاهد افزایش نشان داد، به طوری که بیشترین میزان تحت تاثیر غلظت 20 درصد عصاره جلبکی مشاهده شد. بیشترین میزان پرولین (16 میلی گرم بر گرم وزن تر)، قند محلول (54 میلی گرم بر گرم وزن تر) و فنول کل (8/3 میلی گرم بر گرم وزن تر) نیز در غلظت 20 درصد عصاره جلبکی مشاهده شد. به طور کلی، عصاره جلبکی میتواند با داشتن عناصر موردنیاز گیاه و هورمونهای رشد بدون آسیب به طبیعت بهعنوان کود زیستی جایگزین مناسبی برای کودهای شیمیایی و نقش مهمی در مدیریت تأمین مواد غذایی سالم داشته باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کود زیستی، کاهو دریایی، کنجد، عصاره جلبکی
عنوان انگلیسی
The effect of green algae (Ulva fasciata L.) extract on growth and physiological parameters of sesamum indicum
چکیده انگلیسی مقاله
Irregular use of chemical fertilizers and lack of attention to the importance and positive effects of organic materials in improving the fertility of agricultural soils has been resulted in environmental pollution and ecological damage. Therefore, biological resources should be used to reduce these risks to increase the availability of nutrients elements and improve the physical and microbial conditions of the soil. One of the biological resources is marine algae which are rich in materials needed for plant growth. In this study, the effect of alga (Ulva fasciata L.) extract has been investigated on some physiological parameters of Sesamum indicum L. Experiment was conducted using randomized complete block design with 4 replications by different concentrations of alga extract (0, 10, 15, 20 %) in field condition. According to the obtained data, most of the traits physiological such as stem length stem diameter, leaf area and biochemical parameters including CO2, soluble sugars, prolin and phenol significantly increased in different treatment of alga extract compare to the control .The best results of the studied parameters were observed in the concentration of 20%. Aga extract with having essential plant elements and growth hormones, without damage to nature as a bio-fertilizer can be a good alternative to chemical fertilizers and can have an important role in managing the supply of healthy food.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فاطمه مرادی | fatemeh Moradi
شهلا نجفی | Shahla Najafi
صدیقه اسمعیل زاده بهابادی | Sedigheh Esmaeilzadeh Bahabadi
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1074-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تنظیم کننده های رشد گیاهی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات