این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۸، شماره ۳۳، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی تاثیرکائولین بر عملکرد، کارایی مصرف آب و پاسخ‌های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی نارنگی پیج تحت تنش رطوبتی
چکیده فارسی مقاله با توجه به شرایط اقلیمی خشک و نیمه‌خشک کشور، اعمال روش‌های مدیریتی مناسب به‌منظور افزایش عملکرد میوه و کارایی مصرف آب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به‌این منظور، اثر سه سطح کائولین (صفر، 5 و 7 درصد) در سه سطح شرایط رطوبتی (100، 75 و 50 درصد ظرفیت زراعی) روی نارنگی پیج به‌صورت آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری رامسر در سال 1396 مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که تحت تنش رطوبتی، عملکرد میوه، کارایی مصرف آب، مقادیر کلروفیلa، b و کل، محتوای نسبی آب برگ، پتانسیل آب برگ، هدایت روزنه‌ای، به‌صورت معنی‌داری کاهش یافت. در حالیکه مصرف کائولین، میزان کل مواد جامد محلول، عملکرد میوه و کارایی مصرف آب را افزایش و مقدار پرولین، قندهای محلول در آب، دمای سطح برگ، هدایت روزنه‌ای، فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز و آفتاب‌سوختگی میوه را به‌طور معنی‌داری کاهش داد. همچنین مصرف کائولین 5 درصد در شرایط 50 درصد ظرفیت زراعی موجب افزایش عملکرد میوه (91 درصد)، کلروفیل a (70 درصد) و کل (52 درصد)، محتوای نسبی آب برگ (76 درصد)، پتانسیل آب برگ (19 درصد) و هدایت روزنه‌ای (87 درصد) نسبت به شرایط عدم مصرف کائولین گردید. بنابراین مصرف کائولین در تابستان و شرایط تنش رطوبتی شدید (50 درصد ظرفیت زراعی)، به‌منظور ایجاد اثرات مثبت بر کاهش تولید گونه‌های اکسیژن فعال حاصل از تنش اکسیداتیو، کاهش آفتاب‌سوختگی، افزایش عملکرد میوه و کارایی مصرف آب در نارنگی پیج، توصیه می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of kaolin on yield, water use efficiency and physiological and biochemical responses of Page Mandarin Under moisture stress
چکیده انگلیسی مقاله appropriate management methods in order to increase yield and water use efficiency. For this purpose, the effect of kaolin with three levels (0, 5 and 7 percent) in three levels of moisture condition (100, 75 and 50 percent of field capacity) on page mandarin as a factorial experiment based on a completely randomized design with three replications was evaluated in 2017 at the Citrus and Subtropical Fruits Research Center of Ramsar. The results showed that under moisture stress, fruit yield, water use efficiency, chlorophyll a and total contents, the relative water content of leaves, leaf water potential, and stomatal conductance were decreased significantly. While kaolin application increased the total soluble solids, fruit yield, and water use efficiency and decreased the proline content, carbohydrates, leaf surface temperature, stomatal conductance, superoxide dismutase activity, and fruit sunburn significantly. Also, in the treatment of 50% of field capacity, 5% Kaolin application, increased fruit yield (91%), chlorophyll a (70), total chlorophyll (52%), leaf relative water content (76%), stomatal conductivity (87%) and leaf water potential (19%) compared to treatment without applying kaolin. Therefore, the kaolin application in summer and severe moisture stress conditions (50% field capacity), are recommended to create a positive effect on the reduction of production of reactive oxygen species result of oxidative stress, reduction of fruit sunburn, the increase of fruit yield and water use efficiency.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله زینب رفیعی راد | zeinab rafierad
zanjan university
دانشگاه زنجان

احمد گلچین | ahmad golchin
zanjan university
دانشگاه زنجان

یحیی تاجور | tajvar yahya
Institute, Citrus and Subtropical Fruits Research Center of Ramsar
پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه گرمسیری

جواد فتاحی مقدم | javad fattahi- moghadam
Institute, Citrus and Subtropical Fruits Research Center of Ramsar
پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه گرمسیری


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1132-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تنش خشکی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات