این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
اقتصاد کشاورزی و توسعه
، جلد ۲۳، شماره ۸۹، صفحات ۱۳۷-۱۵۳
عنوان فارسی
مؤلفههای اثرگذار بر کاهش ضایعات در تولید سبزی و صیفی با تأکید بر امنیت غذایی از دیدگاه تولیدکنندگان شهرستان حمیدیه
چکیده فارسی مقاله
سالانه مقدار زیادی از محصولات کشاورزی و مواد غذایی - که با صرف هزینه، زمان، امکانات و زحمات فراوان تولید میشود - به صورت ضایعات از بین میرود. یکی از سیاستهای جدی دولتها در امر امنیت غذایی کاهش ضایعات است. هدف از انجام این پژوهش شناسایی مؤلفههای اثرگذار بر کاهش ضایعات در تولید سبزی و صیفی با تأکید بر امنیت غذایی از دیدگاه تولیدکنندگان شهرستان حمیدیه است. روش تحقیق پیمایشی -همبستگی میباشد. جامعه آماری پژوهش سبزیکاران و صیفیکاران منطقه حمیدیه به تعداد 230 نفر بوده است که از میان آنها 132 نفر با استفاده از جدول مورگان و تاکمن به روش نمونهگیری تصادفی ساده به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. نتایج مربوط به تحلیل عاملی، مؤلفههای تأثیرگذار بر کاهش ضایعات را در 8 عامل استخراج کرد. طبق یافتههای حاصل، از دیدگاه تولیدکنندگان سبزی و صیفی منطقه، عاملهای پشتیبانی و آموزشی مهمترین عوامل در زمینه کاهش ضایعات محصولات سبزی و صیفیاند و این مسئله، بیش از هر چیز، نقش مؤثر حمایتهای دولت و آموزشهای ترویجی را نشان میدهد. طبقه بندی JEL :Q18 ,C38
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Components Affecting Vegetable Waste Reduction Emphasizing on Food Security; View Points of Producers in Hamidiyeh Township
چکیده انگلیسی مقاله
Components Affecting Vegetable Waste Reduction Emphasizing on Food Security; View Points of Producers in Hamidiyeh Township A. Abdeshahi [1] , K. Shabani [2] , M. Mousavi [3] , M. Ghanian [4] Received: 3 Mar 2012 Accepted: 4 Jan 2014 Abstract Large amounts of foods and agricultural products that have been produced by cost, labor force, facilities and time are eliminated as waste. Reduction of waste is one of the serious government policies. The purpose of this study was to identify the components affecting vegetable and summer crop waste reduction in Hamidiyeh township of Khuzestan province with emphasis on food security. Survey research was used in this study. Total population of the study were vegetable farmers and summer crop farmers in Hamidiyeh township (N=230) and 132 person of them were selected by Morgan and Trackman's table randomly. According to the factor analysis, factors affecting the waste reduction were instructed in eight items. Based on the results, from the viewpoints of producers, operating support and training were the most important factors affecting waste reduction that indicting the government support and extensional education role. JEL Classification : Q18 Keywords : Waste Management, Vegetable, Food Security, Factor Analysis, Hamidiyeh [1] . Asistant Professor, Agricultural Economics Department, Ramin Agriculture and Natural Resources University of Khuzestan, Khuzestan, Iran [2] . MSc in Agricultural Extension & Education, Ramin Agriculture and Natural Resources University of Khuzestan, Khuzestan, Iran (Corresponding Author) e-mail: kobra85shabani@gmail.com [3] . MSc in Agricultural Extension & Education, Ramin Agriculture and Natural Resources University of Khuzestan, Khuzestan, Iran [4] . Asistant Professor, Agricultural Extension & Education Department, Ramin Agriculture and Natural Resources University of Khuzestan, Khuzestan, Iran
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
عباس عبدشاهی |
کبری شبانی |
مرضیه موسوی |
منصور غنیان |
نشانی اینترنتی
http://aead.agri-peri.ac.ir/article_58956_e266dbeaa57740154a8faf859c104b35.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/605/article-605-2155894.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات