این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۴، شماره ۴، صفحات ۱-۸

عنوان فارسی تأثیر چهار هفته مصرف اسانس لیموترش همراه با تمرین شنا بر فاکتورهای لیپیدی و پراکسیداسیون لیپیدی در موش‌های سوری نر بالغ
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: ورزش محرک مناسبی برای کاهش چربی خون می‌باشد. اسانس­لیمو می‌تواند با تأثیر آنتی‌اکسیدانی، از استرس­اکسیداتیو جلوگیری کنند. تحقیق حاضر با هدف بررسی تأثیر چهار هفته مصرف اسانس لیموترش همراه با تمرین شنا بر فاکتورهای لیپیدی و پراکسیداسیو­ن لیپیدی انجام شد. مواد و روش‌ها: بدین منظور 40 سر موش سوری نر با وزن 5±40 گرم مورد مطالعه قرار گرفت. موش­ها به­ طور تصادفی به 4 گروه شامل گروه کنترل، گروه شنا، گروه دریافت کننده اسانس لیموترش و گروه تمرین شنا + مصرف اسانس­ لیموترش تقسیم شدند. تمرین شنا شامل چهار هفته شنا در آب با دمایºC 27-25 به مدت 30 دقیقه در هر جلسه و پنج جلسه در هفته بود و اسانس لیمو mg/kg50 به روش گاواژ تجویز گردید. پراکسیداسیون لیپیدی و فاکتورهای لیپیدی از طریق خون­گیری از قلب اندازه­گیری شد. یافته‌ها‌: اسانس لیموترش کاهش معنی­داری بر تری­گلیسیرید (001/0>p)،  LDL-C­(001/0>p)،  VLDL-C­(001/0>p) و کلسترول (01/0>p) و  MDA(001/0>p) داشت. تمرین شنا سطح تری­گلیسیرید، LDL-C و VLDL-C و MDA (001/0>p) را به­ طور معنی­ داری کاهش داد ولی بر میزان کلسترول و HDL-C تأثیر معنی ­داری نداشت. تمرین شنا همراه با مصرف اسانس لیموترش کاهش معنی­داری بر تری‌گلیسیرید (001/0>p)،  LDL-C­(001/0>p)، VLDL-C­ (05/0>p) و MDA (001/0>p) و افزایش معنی­داری بر  HDL-C­ (05/0>p) داشت. نتیجه گیری: مصرف توأم اسانس لیموترش و تمرین شنا بر میزان پراکسیداسیون لیپیدی و شاخص‌های فاکتورهای لیپیدی تأثیر مطلوب داشت و می‌توان مصرف اسانس لیمو ترش در کنار شنا با هدف کاهش فاکتورهای لیپیدی و پراکسیداسیون لیپیدی را پیشنهاد داد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of Four Week Consumption of Lemon (Citrus limon L.) Essential Oil with Swimming Training on Lipid Profile and Lipid Peroxidation in Adult Male Mice
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Exercise is a good stimulating factor for decrease of blood lipid. Lemon (Citrus limon L.) essential oil with antioxidant properties can prevent oxidative stresses. The present study was carried out to assess effects of four-week consumption of lemon essential oil with swimming training on lipid profile and lipid peroxidation.  Materials & Methods: Totally, 40 male mice (40 gr ±5) were divided randomly into four major groups (n = 10), including control, swimming, lemon essential oil and swimming with lemon essential oil groups. Swimming practice included four weeks of swimming in 25–27 ºC water for 30 min in each session, five sessions in a week. Lemon essential oil (50 mg/kg) was administered using gavage. Lipid peroxidation and lipid profile were assessed by blood sampling from the animal heart. Results: Lemon essential oil significantly decreased triglycerides (p < 0.001), LDL-C (p < 0.01), VLDL-C (p < 0.01), cholesterol (p < 0.01) and MDA (p < 0.001). Swimming training significantly decreased triglycerides, LDL-C, VLDL-C and MDA; however, cholesterol and HDL-C did not change significantly. Lemon essential oil consumption with swimming training significantly decreased triglycerides (p < 0.001), LDL-C (p < 0.01), VLDL-C (p < 0.01) and MDA (p < 0.001) and increased HDL-C (p < 0.05). Conclusion: In general, lime essential oil consumption with swimming training include decreasing effects on lipid peroxidation and lipid profile.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فروغ نوروزی | F Norouzi
Department of Physical Education and Sport Sciences, Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran
گروه آموزشی تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

عبدالحسن دولاح | A Doulah
2Cellular and Molecular Biology Department, Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran
گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

مریم رفیعی راد | M Rafieirad
Department of Biology, Izeh Branch, Islamic Azad University, Izeh, Iran
گروه زیست شناسی ، واحد ایذه، دانشگاه آزاد اسلامی، ایذه، ایران


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3225-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-2179121.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات