این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۴، شماره ۴، صفحات ۱۹-۲۶
عنوان فارسی
بررسی همبستگی امتیاز تنوع غذایی با اضطراب در نوجوانان دختر ایرانی در سال ۱۳۹۶
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: اضطراب یکی از مشکلات و ناراحتیهای روان شناختی خصوصاً در نوجوانان میباشد که در عصر حاضر از علل ناتوانی جامعه به شمار میرود. امتیاز تنوع غذایی معیاری مهم برای کفایت دریافت غذایی در نوجوانان بوده و پیش بینی کننده خوبی برای بیماریهای مزمن است و ارتباط آن با بیماریهای روان شناختی مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی همبستگی امتیاز تنوع غذایی با اضطراب در نوجوانان میباشد. مواد و روشها: این مطالعه به صورت یک مطالعه مقطعی-تحلیلی روی 412 نفر از دانش آموزان دبیرستانهای دولتی دخترانه شهر بابل با روش نمونه گیری تصادفی ساده انجام شد. اطلاعات اقتصادی- اجتماعی با پرسشنامه اطلاعات عمومی و امتیاز تنوع رژیم غذایی با پرسشنامه 24 ساعته یادآمد غذایی و فعالیت بدنی از طریق پرسشنامه MET ،محاسبه گردید. جهت تعیین اضطراب نوجوانان از پرسشنامه DASS-42، و برای تمام تحلیلهای آماری از نرم افزار SPSS (version 24) استفاده شد. یافتهها: این پژوهش نشان داد، میزان شیوع اضطراب به 9/51% بود و امتیاز تنوع غذایی به طور معنی داری با اضطراب (0001/0>p) ارتباط داشت. نتیجه گیری: افزایش امتیاز تنوع غذایی، با افزایش کیفیت تغذیه نوجوانان و کاهش بروز اضطراب در نوجوانان ارتباط دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
امتیاز تنوع غذایی، اضطراب، نوجوانان
عنوان انگلیسی
Study of Associations between the Diet Diversity and Degree of Anxiety in Iranian Adolescent Girls, 2017
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Adolescence is the period of rapid growth, alterations in body composition and psychosocial development. Adolescents, who eat well and participate in daily physical activities, live a healthy life. A healthy lifestyle promotes optimal growth and better performance at school and work and minimizes the risk of nutrient-linked chronic diseases. The purpose of this study was to determine dietary diversity, and its relation to anxiety among adolescent high school girls. Materials & Methods: This study was a cross-sectional study, which was designed based on the update of HEI-2015. The study population included 412 high schoolgirls aged 11–17. Data of diet, sociodemographic and anthropometric characteristics were collected. Dietary diversity score (DDS) and anthropometric characteristics of the girls were measured. Furthermore, DASS-42 questionnaire was used to report the adolescents who suffered from anxiety. Relationships between DDS and anxiety were assessed. Results: This study showed that DDS included an inverse correlation with anxiety in adolescents. In students who were healthy, DDS was greater than that in participants with anxiety (p < 0.0001). Conclusion: Dietary diversity could be inversely associated with anxiety in adolescence. So that by increasing dietary diversity score, the degree of anxiety was lower. Further prospective investigations are needed to confirm this finding.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Dietary diversity, Anxiety, Adolescents
نویسندگان مقاله
الهام قنبرزاده | E Ghanbarzade
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم بهداشتی در تغذیه، گروه تغذیه، دانشکده علوم و فناوری های پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران
احمدرضا درستی مطلق | AR Dorosti motlagh
استاد گروه تغذیه در جامعه، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی ، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
بهنود عباسی | B Abbasi
استاد گروه تغذیه، مرکز تحقیقات سلامت الکترونیک، پایش اطلاعات و آمار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3244-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-2179123.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات