این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۴، شماره ۴، صفحات ۴۵-۵۴
عنوان فارسی
بررسی میزان آلودگی و ارزیابی خطر آفلاتوکسین تام در برنجهای ایرانی در اقلیمهای مختلف امنیت غذایی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: آفلاتوکسین یکی از سموم مهم و رایج در مواد غذایی پر مصرف از جمله برنج است که تهدیدی برای سلامت مصرف کننده میباشد. در این مطالعه، احتمال بروز خطر آفلاتوکسین تام، با توجه به میزان مواجهه و اثرات نامطلوب آن در برنج ایرانی ارزیابی شده است. مواد و روشها: این مطالعه بر روی میزان آفلاتوکسین تام 60 نمونه برنج تولید داخل که بر اساس اقلیم های امنیت غذا و تغذیه نمونه برداری شد، انجام گرفت. رتبه خطر با استفاده از روش کمیارزیابی خطر، بر حسب ارزیابی میزان مواجهه و با احتساب میزان دریافت قابل قبول موقتی روزانه (PMTDI)، عامل شیب سرطانزایی(CSF) در دو گروه +HBAg و -HBAg، و عامل اثر روشهای پخت در هر اقلیم و کل کشور تعیین شد. یافتهها: متوسط و انحراف معیار مقدار آفلاتوکسین تام در نمونههای برنج µg/Kg 13/1 و 8/1 بود. نتایج سنجش غلظت آفلاتوکسین تام با استفاده از نرم افزارآماری SPSS تجزیه و تحلیل شد. محاسبه ارزیابی مواجهه برحسب کمترین، میانگین و بیشترین میزان غلظت و مصرف در هر اقلیم، در دو گروه HBAg+و -HBAg نشان داد که بالاترین رتبه خطر مربوط به برنج آبکش شده در منطقه روستایی اقلیم نسبتاً نا امن غذایی و درگروه +HBAg است. نتیجه گیری: این مدل ارزیابی نشان داد علیرغم بالا بودن رتبه خطر و مصرف برنج در کشور، میزان غلظت آفلاتوکسین تام سنجش شده کمتر از حد مجاز استاندارد ملی ایران (µg/Kg30) است و آلاینده آفلاتوکسین تام موجود در برنج ایرانی، خطری برای سلامت مصرف کننده محسوب نمیشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
برنج ایرانی، آفلاتوکسین تام، ارزیابی خطر، اقلیم های امنیت غذایی
عنوان انگلیسی
Contamination and Risk Assessment of Total Aflatoxin in Iranian Rice in Various Food Security Regions
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Aflatoxin is one of the most important and common toxins in high consumption foods such as rice, which can threaten health of the consumers. In this study, risk of total aflatoxin based on its exposure levels and adverse effects was assessed in Iranian rice. Materials & Methods: This study was carried out on total aflatoxin in 60 national rice samples collected based on the Food Safety and Nutrition regions. The risk score was assessed in each region and through the country using quantitative risk assessment method based on the estimated exposure, provisional maximum tolerable daily intake (PMTDI), carcinogenic slip factor (CSF) in the two groups of HBAg+ and HBAg- and effects of various cooking methods. Results: The mean and standard deviation of the total aflatoxin content in rice samples included 1.13 and 1.8 μg/kg, respectively. Results of the exposure assessment in terms of minimum, average and maximum concentrations of the contaminants and the consumption volume in each region for the two groups of HBAg+ and HBAg- showed that the highest risk score was linked to rice cooking method in rural areas of relatively unsafe regions and in HBAg+ group. Conclusion: Despite a high-risk score volume of the rice consumption in Iran, results have shown that the total aflatoxin in rice is lower than the maximum eligible limit by the Iranian National Standard (30 μg/kg); therefore, total aflatoxin contamination of the rice in Iran includes no risks to the health of consumers.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
هاله سمیعی | H Samiee
Halal research center of IRI,FDA,1415845371 Tehran,Iran
مرکز ملی تحقیقات حلال
هدایت حسینی | H Hosseini
Institute of Nutrition Research and Food Industry of the country
انستیتو تحقیقات علوم تغذیه و صنایع غذایی
وحید مفید | V Mofid
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
بهروز جنت | B Jannat
مرکز تحقیقات حلال جمهوری اسلامیایران، سازمان غذا و دارو، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3161-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-2179126.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات