این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
، جلد ۱۱، شماره ۳، صفحات ۵۶-۶۳
عنوان فارسی
مقایسه دریافت گروههای غذایی و شاخص توده بدنی بین کودکان سالم و مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم ) ASD (، مطالعه مورد-شاهدی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: انتخاب غذا در کودکان اوتیسم دچار اشکال بوده و کمبودهای تغذیهای در آنها دیده میشود. هدف از این مطالعه مقایسه شاخصهای تن سنجی و دریافت غذایی کودکان اوتیسمی با کودکان سالم بود. روش کار: در این مطالعه مورد - شاهدی بسامد دریافت غذایی و شاخصهای تن سنجی برای 90 کودک اوتیسم و 93 کودک سالم 5 تا 12 ساله با استفاده از پرسشنامههای بسامد خوراک غذایی و اطلاعات عمومی جمع آوری گردید. یافتهها: بررسیها نشان داد تنها 23 درصد کودکان اوتیسم دارای نمایه توده بدن در محدوده نرمال بودند، درحالی که این میزان برای کودک سالم حدود 63 درصد بود. کودکان اوتیسمی در سهک بالای مصرف برای غلات کامل و تصفیه شده، روغن جامد و مایع، قند ساده، عسل و مرباها، نوشابهها، اسنکها و دسرها و نمک و صدک پایین مصرف برای میوه و سبزیجات نسبت به کودک سالم قرار داشتند. نتیجهگیری: نمایه توده بدن در کودکان اوتیسم با توجه به افزایش وزن در این کودکان باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین دریافتهای غذایی کودک اوتیسم با کودک سالم متفاوت است و باید مورد بررسی قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اختلال اوتیسم غذا خوردن شاخص توده بدنی کودک
عنوان انگلیسی
Comparison Of Food Groups Intake And Body Mass Index Among Healthy Children With ASD, A Case- Control Study
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Food choices in autistic children are problematic and nutritional deficiencies is spotted in them. The purpose of this study is to compare anthropometric indices and dietary intake of autistic children with healthy children. Methods: In this case-control study, the frequency of food intake and anthropometric indices for 90 autistic children and 93 healthy children aged 5 to 12 years were collected by food frequency questionnaire and general information questionnaire. Results: Only 23% of children with autism had a normal body mass index, compared to 63% for healthy children. Autistic children were in higher tertile for whole and refined grains, solid and liquid oils, simple sugars, honey and jams, beverages, snacks and desserts and salt and lower percentile of consumption for fruits and vegetables compared to healthy children. Conclusions: Body mass index in children with autism due to weight gain in these children should be taken into consideration. The dietary intake of autistic child is different from that of a healthy child and the dietary intake of these children should be investigated.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Autistic Disorder Eating Body Mass Index Child
نویسندگان مقاله
نرجس صادقی میرصادقی | Narjes i Ashouri Mirsadegh
ناصر کلانتری | Naser Kalantari
سعید دعایی | Saeid Doai
بهرام رشید خانی | Bahram Rashhidkhani
نشانی اینترنتی
http://journal.nkums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-708&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/192/article-192-2182683.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
علوم پایه
نوع مقاله منتشر شده
مقاله پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات