این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، جلد ۱۱، شماره ۳، صفحات ۶۴-۷۱

عنوان فارسی مقایسه مقادیر کلسیم، فسفر، آهن و روی در پارهای از اقلام غذایی با مقادیر موجود در نرم افزار Nutritionist IV
چکیده فارسی مقاله مقدمه: با توجه به اینکه جهت آنالیز دریافتهای غذایی از نرمافزارهایی که اکثراً براساس جداول ترکیبات خارجی طراحی شدهاند استفاده میشود، مطالعه حاضر جهت مقایسه مقادیر حاصل از آنالیز شیمیایی 4 ماده معدنی کلسیم, آهن، فسفر و روی در برخی اقلام غذایی با مقادیر موجود در نرم افزار Nutritionist IV طراحی و اجرا گردید. روش کار: 15 مورد از اقلام غذایی از مناطق 22 گانه شهر تهران تهیه شده و به صورت شیمیایی مورد آنالیز قرار گرفتند. مقادیر ریزمغذیها ثبت گردیده و با مقادیر حاصل از آنالیزهای شیمیایی )با استفاده از آنالیز آماری One Sample T Test ( مقایسه گردید. یافتهها: یافتههای مطالعه نشان داد مقادیر آهن در نمونههای مربوط به نان سنگگ و لواش پایینتر از مقادیر نرم افزار ) 04 / 0 = P ،) مقدار فسفر برنج و تخم مرغ کمتر از مقدار نرم افزار )به ترتیب 05 / 0 = P و 001 / 0 = P (، مقدار روی تخم مرغ بیشتر از مقدار موجود در نرم افزار ) 007 / 0 = P (، مقدار آهن موجود در گوشت گوساله و گوسفند به ترتیب بیشتر و کمتر از مقادیر موجود در نرم افزار )به ترتیب 05 / 0 = P و 01 / 0 = P (، محتوای آهن پنیر لیقوان و پنیر سفید کمتر از مقادیر نرم افزار )برای هر دو نمونه 02 / 0 = P ( بود. نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد که مقادیر حاصل از آنالیزهای شیمیایی با مقادیر موجود در نرم افزار Nutritionist IV تفاوت معنیدار داشته و نیاز به انجام آزمایشات گسترده بر روی اقلام بومی جهت طراحی نرمافزار بومی آنالیز غذایی وجود دارد
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کلسیم فسفر آهن روی غذا نرمافزار پایگاه داده

عنوان انگلیسی Comparison Of Calcium, Phosphorus, Iron And Zinc In Some Food Items With The Amounts Presented By Nutritionist Iv Software
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Considering that the dietary intake analyses conducts using software that designed in foreign countries, based on foreign food composition tables, the present study aimed to compare the amounts of calcium, Iron, phosphorus and zinc in some native food items with Nutritionist IV software values. Methods: 15 food items from 22 areas of Tehran city were analyzed chemically and compared by the values presented in Nutritionist IV (modified) software using One Sample T Test. Results: Based on our findings, iron levels in the sanghak and Lavash breads were lower than software values (P = 0.04), phosphorus level in rice and eggs was less than the software value (P = 0.05, and P = 0.001), zinc level in the egg samples was higher than software values (P = 0.007), the amount of iron in veal and lamb meats was significantly more and less than the amounts in the software (respectively, P = 0.01 and P = 0.01), the iron content of lighvan and white cheese was lower than the software values (for both samples, P = 0.02). Conclusions: The results of this study showed significant differences between the chemical analyses with values found in the Nutritionist IV software, and the need for extensive experiments on native food items for the design of dietary analyses software are sensed.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Calcium Phosphorus Iron Zinc Food Software Database

نویسندگان مقاله امید توپچیان | Omid Toupchian


شیما عبداللهی | Shima Abdollahi



نشانی اینترنتی http://journal.nkums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-709&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/192/article-192-2182684.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم پایه
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات