این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
علوم و فناوری دریا
، جلد ۲۳، شماره ۹۱، صفحات ۵۰-۶۱
عنوان فارسی
مروری بر کاربرد و اهمیت جلبکها در علوم شیلاتی و صنایع غذایی
چکیده فارسی مقاله
جلبکها مهمترین تولیدکنندگان اولیه هستند که بطور کلی به دو زیر گروه میکروجلبک (میکروسکوپیک) و ماکروجلبک (ماکروسکوپیک) تقسیم بندی میشوند. جلبکهای دریایی منابع مهمی از ترکیبات فیتوشیمیایی با خواص آنتی اکسیدانی هستند که در داروسازی، مصارف پزشکی، صنعت تغذیه انسان، دام و آبزیان بصورت مستقیم و غیرمستقیم نقش دارند. میکروجلبکها به عنوان منبع تغذیهای مهم برای مراحل ابتدایی رشد و توسعه لارو آبزیان محسوب میشوند. بسیاری از فرآوردهها مانند کاروتنوئید، فیکوبیلین، اسیدهای چرب غیراشباع، پلی ساکاریدها، ویتامینها و مولکولهای فعال بیولوژیکی که برای استفاده در سلامت انسان و آبزیان مهم هستند، در جلبکها شناسایی و جداسازی شده است. اسیدهای چرب غیراشباع بلند زنجیره PUFA (ایکوزاپنتاانوئیک اسید (EPA،3n-20:5) و دیکوزاهگزاانوییک اسید (DHA، یا 3n-22:6) برای متابولیسم بدن در انسان بسیار مهم هستند. جلبکهای کلروفیت و بریوفیت برای استخراج این اسیدهای چرب سالم و ضروری مورد استفاده قرار میگیرند، ترکیبات زیست فعال و فیتوشیمیایی موجود در جلبک سبب میشود که بعنوان یک ترکیب بسیار مفید در صنایع غذایی، دارویی و پزشکی شناخته شوند. ماکرو و میکرو جلبکها منابع ژنتیکی و تنوع زیستی وسیعی داشته که اهمیت آنها را افزایش میدهد. آنها در صنایع مختلف آرایشی، بهداشتی، پزشکی کاربرد دارند، همچنین به دلیل ارزش غذایی بالا، داشتن مواد معدنی و کمیباب، پروتئین بالا و اسیدهای چرب غیراشباع در تغذیه انسان، دام و آبزیان مورد استفاده قرار گرفتهاند. از این رو در مطالعه حاضر خواص، پتانسیل و کاربرد جلبکها بحث شده است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
فیتوپلانکتون، علوم شیلاتی، جلبک، کاروتنوئید، آبزیپروری،
عنوان انگلیسی
An overview of the application and importance of algae in fisheries sciences and food industries
چکیده انگلیسی مقاله
Algae are the most important primary producers that, generally, classified into the two subgroups of microalgae (microscopic) and macroalgae (macroscopic). Seaweeds are important sources of phytochemicals with antioxidant properties that are directly and indirectly involved in pharmaceuticals, medical applications, human nutrition, livestock and aquatic life. Microalgae are considered as an important source of nutrition for the early stages of the growth and development of aquatic larvae. Many products, such as carotenoids, phycobilin, unsaturated fatty acids, polysaccharides, vitamins and biologically active molecules that are important for use in human and aquatic health, have been identified and isolated from algae. The long chain unsaturated fatty acids PUFA (eicosapentaenoic acid (EPA, 3n-20: 5) and dicosohexaenoic acid (DHA, or 3n-22: 6) are crucial for human metabolism. Chlorophyte and bryophyte algae are used to extract these healthy and essential fatty acids. Bioactive and phytochemicals compounds found in the algae make them a very useful compound in the food, pharmaceutical and medical industries. Macro and microalgae have vast genetic resources and high biodiversity that increase their importance. They are widely used in various cosmetics, health and medical industries, as well as because of their nutritional value, high levels of minerals, protein, and unsaturated fatty acids have been used in human, animal and aquatic nutrition. So the properties, potential and uses of algae are discussed in the present study.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد حسین خانجانی |
استادیار گروه علوم و مهندسی شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، کرمان، ایران
مسلم شریفی نیا |
استادیار پژوهشکده میگوی کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بوشهر، ایران
سعید حاجی رضائی |
استادیار گروه علوم و مهندسی شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، کرمان، ایران
نشانی اینترنتی
http://navy.iranjournals.ir/article_37131_dc488ec3725d5904ed6e9cc740b98d4d.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/972/article-972-2187384.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات