این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
شیمی و مهندسی شیمی ایران
، جلد ۳۷، شماره ۴، صفحات ۲۲۳-۲۳۳
عنوان فارسی
بررسی اثر عامل های تبلور سرمایشی بر ریختشناسی بلورهای آمونیوم پرکلرات با روش طراحی آزمایش تاگوچی
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش، اثر عامل هایی همچون نرخ سرمایش، نسبت دانه ریزی، الگوی دمایی سرمایش و شدت اختلاط بر ریختشناسی بلورهای آمونیوم پرکلرات به دست آمده از تبلور سرمایشی بررسی شده است. محلول آمونیوم پرکلرات با حل کردن آمونیوم پرکلرات صنعتی در آب مقطر تهیه شد و تبلور دوباره در مخزن تبلور همزن داری به حجم 3/1 لیتر صورت پذیرفت. تحلیل اثر عامل های اختلاط و بهینه سازی آن ها برای رسیدن به گوی سانی بیش تر با استفاده از روش طراحی آزمایش تاگوچی صورت گرفت. بلورهای به دست آمده با روش های مشخصهیابی پراش پرتو ایکس (XRD) و میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) بررسی شدند و از تصویرهای میکروسکوپی به دست آمده برای تحلیل ریختشناسی بلورها استفاده شد. نتیجه های به دست آمده نشان می دهد که نرخ سرمایش تأثیری 48 درصدی بر گوی سانی بلورها دارد و با تنظیم بهینه عامل های انتخابشده می توان گوی سانی را به میزان 4/9 درصد و پراکندگی آن را به میزان 79 درصد بهبود بخشید. بلورینگی بلورهای به دست آمده نیز نسبت به نمونه اولیه بهصورت چشمگیری افزایش پیدا کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Investigation of Cooling Crystallization Parameters on the Morphologic Properties of Ammonium Perchlorate Crystals by Taguchi Method
چکیده انگلیسی مقاله
This research is aimed to investigate the effect of crystallization parameters like cooling rate, seeding ratio, a cooling trend, and agitation intensity on the morphological properties of ammonium perchlorate crystals. A solution of AP was prepared by solving industrial grade ammonium perchlorate into the pure water and recrystallization was conducted using a 1.3 L agitated batch crystallizer. The effects of the selected parameters were analyzed by applying Taguchi’s method. Resulted crystals were characterized by X-Ray Diffraction (XRD) and Scanning Electron Microscopy (SEM). The results indicate that the cooling rate has the greatest contribution to the roundness of the crystals and by optimization of the parameters, roundness and its standard deviation have been improved by 9.4% and 79% respectively. Compared to the industrial crystals, the crystallinity of the resulted crystals was also substantially enhanced.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سید قربان حسینی |
مجتمع دانشگاهی شیمی و مهندسی شیمی ، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، صندوق پستی 3454-16765 تهران، ایران
ابوالفضل کاشی |
مجتمع دانشگاهی شیمی و مهندسی شیمی ، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، صندوق پستی 3454-16765 تهران، ایران
اسماعیل بذرافشان |
مجتمع دانشگاهی شیمی و مهندسی شیمی ، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، صندوق پستی 3454-16765 تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://www.nsmsi.ir/article_30668_80ae4bead8409e4f94dfcb4cbb075dc5.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/931/article-931-2192461.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات