این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۲، شماره ۱۲۴، صفحات ۹۱-۱۰۰

عنوان فارسی اثرات افزودنی حاوی پروبیوتیک، ویتامین C و بتائین در شرایط تنش گرمایی بر عملکرد سه سویه تجاری جوجه‌ گوشتی با استفاده از روش مدیریت تصمیم‌گیری چند شاخصی
چکیده فارسی مقاله این مطالعه به منظور بررسی اثرات افزودنی‌ حاوی پروبیوتیک پروتکسین (100 گرم/ تن)، ویتامین C (300 میلی‌گرم/ کیلوگرم) و بتائین (یک کیلوگرم/ تن) در سه سویه تجاری جوجه گوشتی (آربورایکرز، راس 308 و کاب 500) بر عملکرد رشد در شرایط تنش گرمایی انجام گرفت. این مطالعه به شکل فاکتوریل 3×2، شامل 2 سطح از افزودنی مورد نظر (با و بدون افزودنی) و 3 سویه جوجه گوشتی با 6 تیمار، 4 تکرار و 30 قطعه جوجه در هر واحد آزمایشی انجام شد. جوجه‌ها تا سن 21 روزگی که در شرایط دمایی عادی (23 درجه سانتی‌گراد) قرار داشتند. از سن 21 روزگی روزانه هشت ساعت با دمای 37 درجه سانتی‌گراد تحت تنش گرمایی قرار گرفتند. جهت انتخاب بهترین سویه و تصمیم‌گیری در مورد استفاده از این افزودنی در شرایط تنش گرمایی از روش مدیریت تصمیم‌گیری چند شاخصی استفاده شد. بر اساس نمره‌دهی حاصل از این روش سه سویه راس، کاب و آربورایکرز، تحت تنش گرمایی که با افزودنی تغذیه شده بودند به ترتیب نمرات 8587/0، 7595/0 و6884/0 را به دست آوردند. در زمان عدم استفاده از افزودنی و وجود تنش ضعیفترین عملکرد به ترتیب مربوط به سویه آربورایکرز، کاب و راس بود. بر اساس نتایج به دست آمده می‌توان استفاده از افزودنی حاوی پروبیوتیک، ویتامین C و بتائین را به عنوان راه‌کاری جهت کاهش اثرات منفی تنش گرمایی بر عملکرد سویه‌های تجاری جوجه گوشتی توصیه نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بتائین، پروبیوتیک، تصمیم‌گیری چند شاخصه، تنش گرمایی،

عنوان انگلیسی Effects of additive containing probiotic, vitamin C and betaine on growth performance of three commercial broiler strains under heat stress condition by using multiple attribute decision making method
چکیده انگلیسی مقاله .This study was undertaken to investigate of effects of additive containing probiotic Protexin (100 g/ton), vitamin C (300mg/ kg), and betaine (1kg/ton) in three commercial broiler strains on growth performance under heat stress condition. This study was conducted in 2×3 factorial arrangement consisting 2 levels of additive (with and without) and three strains (Arbor Acres, Cobb 500, and Ross 308) with 6 treatments, 4 replicates and 30 birds in each replicate. Birds were reared under thermoneutral conditions (23 °C) until day 21. Then they exposed to heat stress (37 °C) 8 hours/day from day 21 to 42. Multiple attribute decision making method was used to select best strain and decision about using this additive under heat stress. Based on scoring by this method, Ross 308, Cobb 500, and Arbor Acres obtained these scores respectively: 0.8587, 0.7595 and 0.6884. Arbor Acres, Cobb 500, and Ross 308 chicks not received additive, respectively showed poorest performance under heat stress. Based on the results, additive containing probiotic, vitamin C, and betaine can be advised as a solution to alleviate negative effect of heat stress on performance of commercial broiler strains
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله بابک اسدی |
گروه علوم دامی، واحد بهبهان، دانشگاه آزاد اسلامی، بهبهان، ایران

سید عبداله حسینی |
دانشیار مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

محمد رضا سلیمانی |
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

امیر حسین علیزاده قمصری |
استادیار مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

رامین علیوردی نسب |
کارشناس ارشد مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_120775_566301ea4bbb04e34ce1ddf0ea2e1f8d.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-2204250.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات