این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۲، شماره ۱۲۴، صفحات ۱۹۷-۲۱۲
عنوان فارسی
استفاده از منابع مختلف چربی و عصاره چای سبز در جیره جوجههای گوشتی بر عملکرد، جمعیت میکروبی روده و کیفیت گوشت
چکیده فارسی مقاله
در این آزمایش تعداد 360 قطعه جوجه گوشتی ماده سویه راس 308 در یک طرح کاملاً تصادفی در قالب آزمایش فاکتوریل 3×2 به 6 گروه آزمایشی، 5 تکرار و 12 جوجه در هر تکرار تقسیم شدند. فاکتورها شامل دو سطح عصاره چای سبز (صفر و 500 میلیگرم بر کیلوگرم از جیره ) و جیرههای فاقد/حاوی چربی (جیرههای فاقد چربی، جیره حاوی روغن سویا و جیره حاوی پیه گوسفندی) بودند. استفاده از عصاره چای سبز بر عملکرد، چربی درون بافتی، جمعیت میکروبی روده و ثبات اکسیداتیو گوشت تأثیر نداشت (05/0p>). افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی در اثر استفاده از هر دو منبع چربی در مقایسه با جیرههای فاقد چربی بهبود یافت (05/0p<). استفاده از روغن سویا در مقایسه با پیه گوسفندی و جیرههای فاقد چربی منجر به افزایش چربی محوطه بطنی و کاهش راندمان لاشه شد (05/0p<). استفاده از عصاره چای سبز در جیرههای حاوی چربی بر کاهش چربی احشایی موثر بود (05/0p<). گروههای دریافت کننده عصاره چای سبز به همراه روغن سویا دارای جمعیت لاکتوباسیلوس بیشتری در مقایسه با گروههای دریافت کننده چای سبز به همراه پیه گوسفندی بودند (05/0p<). استفاده از روغن سویا منجر به افزایش معنیداری در چربی درون بافتی و میزان مواد واکنش دهنده با تیوباربیتوریک اسید گوشت ران شد (05/0p<). یافتههای این تحقیق نشان داد که استفاده از عصاره چای سبز در جیرههای حاوی چربی جیرهای از نوع اشباع و غیراشباع موجب بهبود جمعیت میکروبی روده و کاهش میزان چربی لاشه جوجههای گوشتی شد ولی بر چربی درون بافتی و اکسیداسیون گوشت تأثیری نداشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Use of Different Sources of Dietary Fat and Green Tea Extract on Productive Efficiency, Gut Microbial Populations and Meat Quality of Broiler Chicks
چکیده انگلیسی مقاله
In this experiment, a total of 360 one day-old female Ross 308 broiler chicks in a completely randomized design with a 2 × 3 factorial arrangement were allocated to 6 dietary treatments, each replicated five times with 12 birds per replicate. The included factors were two levels of green tea extract (GTE, 0 and 500 mg/kg diet) and three type of diets: 1- diet without dietary fat, 2- diet supplemented with soybean oil (SO) and 3- diet supplemented with Tallow (Ta). Use of GTE did not affect intestine microbial populations, intramuscular fat, oxidative stability of mat and performance in broiler chicken (p>0.05). Body weight gain and feed conversion ratio of chicks fed diet supplemented with SO or Ta was improved compared to the diets without fat (p< 0.05). Use of SO compared to Ta and diets without fat led to higher and lower abdominal fat and carcass yield, respectively (p< 0.05). GTE supplementation in diets high in fat was effective in decreasing abdominal fat percentage (p< 0.05). The broilers that received green tea extract and soybean oil had a higher lactobacillus populations than those fed GTE with Ta (p< 0.05). Dietary SO led to significantly greater intramuscular fat and thiobarbituric acid reactive substances (TBARS) values in thigh meat (p< 0.05). Based on the findings of this study, despite the improvement in gut microbial populations and carcass fat content by GTE addition in diets high in un/saturated fats, its effect on intramuscular fat contents and muscle antioxidant capacity was not significant (p>0.05).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فاطمه محمد پور |
دانشجوی دکتری تغذیه دام، دانشگاه گیلان
حسن درمانی کوهی |
عضو هیئت علمی گروه علوم دامی، دانشگاه گیلان
اردشیر محیط |
عضو هیئت علمی گروه علوم دامی، دانشگاه گیلان
محمدمهدی سوهانی |
عضو هیئت علمی گروه بیوتکنولوژی گیاهی، دانشگاه گیلان
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_120782_979237da22979997708092a0409d371c.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-2204258.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات