این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۲، شماره ۱۲۴، صفحات ۲۱۳-۲۲۸

عنوان فارسی بررسی اثر باسیلوس آمیلولیکوفاسیانس بر کاهش اثرات مضر آفلاتوکسین B۱ در جیره جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله در این مطالعه به‌منظور بررسی اثر پروبیوتیک باسیلوس آمیلولیکوفاسیانس در کاهش اثرات مضر آفلاتوکسین B1 از 480 قطعه جوجه گوشتی یک‌روزه (نر و ماده) سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی به‌صورت فاکتوریل (2×2×2) با 8 تیمار، 4 تکرار و تعداد 15 قطعه در هر تکرار استفاده شد. فاکتورها شامل جنسیت (خروس و مرغ)؛ 2) آفلاتوکسین B1 در دو سطح (صفر و 500 میکروگرم در کیلوگرم)؛ 3) پروبیوتیک باسیلوس آمیلولیکوفاسیانس در دو سطح (صفر و 109 واحد تشکیل دهنده کلنی در میلی‌لیتر) بودند. عملکرد، فعالیت آنزیم‌های کبدی، ایمنی و برخی شاخص‌های خونی تحت تاثیر جنسیت قرار نگرفتند (P>0.05). جوجه‌هایی که جیره حاوی آفلاتوکسین B1 خورده بودند، کاهش وزن و مصرف خوراک معنی‌داری نسبت به سایر گروه‌ها داشتند (05/0 P). فعالیت آنزیم‌های آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز،آلکالین فسفاتاز و لاکتات دهیدروژناز افزایش معنی‌داری در تیمار آفلاتوکسین B1 نشان دادند (05/0 P<). تعداد گلبول‌های سفید و قرمز و درصد هماتوکریت و هموگلوبین در گروه آفلاتوکسین B1 نسبت به سایر تیمارها به‌طور معنی‌داری کاهش یافتند (05/0 P<). کم‌ترین عیار پادتن علیه بیماری نیوکاسل و گلبول قرمز گوسفند و همچنین کم‌ترین ضخامت پوست در پاسخ به فیتوهماگلوتنین در گروه آفلاتوکسین B1 مشاهده شد(05/0 P<). با توجه به نتایج، مکمل کردن باسیلوس آمیلولیکوفاسیانس به جیره آلوده به آفلاتوکسین B1 توانست عملکرد را بهبود بخشد و فعالیت آنزیم‌های کبدی و پاسخ ایمنی را در مقایسه با جیره آلوده به آفلاتوکسین B1 افزایش دهد (05/0 P<).
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of Bacillus amyloliquefaciens on reducing adverse effects of aflatoxin B1 in broilers
چکیده انگلیسی مقاله A study was conducted to evaluate the effects of Bacillus amyloliquefaciens on adverse effects of aflatoxin B1 in broiler chickens. A total of 480 1-d-old broiler Ross 308 (male and female) were completely randomized disgine with a 2× 2 × 2 factorial arrangements (sex and feed additives) with 4 replicates of 15 birds. Factors includes sex (male and female); probiotic (control, 108 cfu/mL B. amyloliquefaciens); aflatoxin (control, 500 AFB1 µg/kg), Performance, the activity of liver enzymes, immune and some blood parameters were not affected by sex (p> 0.05). Body weight and feed intake of aflatoxin B1 group were significantly decreased compared other (p< 0.05). There was no significantly drffenece in feed conversion ratio compared with other groups during total period (p>0.05). Activity of liver enzymes including aspartate amino transferase, alanine amino transferase, alkaline phosphatase and lactate dehydrogenase were significantly increased in aflatoxin B1 group (p< 0.05). The counts of red blood cells and withe blood cells, hematocrite and hemoglobin percentages were significantly decreased in aflatoxin B1 group compared with other (p< 0.05). The aflatoxin B1 group has shown the lowest of antibody production against newcastle disease and sheep blood red cell also, the lowest of skin thickness in responding to phytohaemagglutinin (p< 0.05). In conclusion, the supplementation of B. amyloliquefaciens to contaminated food could be improved performance and increased the activity of liver enzyme and immune response in broilers.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله منصوره عبدالملکی |
دانشجو دکتری تغذیه طیور دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا

علی اصغر ساکی |
استاد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا همدان.

محمد یوسف علیخانی |
استاد گروه میکروب‌شناسی دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم‌پزشکی همدان


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_120785_938b23f1140d0367b28acb6d55da30f2.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-2204259.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات