این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
مرتع
، جلد ۱۳، شماره ۴، صفحات ۶۱۰-۶۲۰
عنوان فارسی
اثر مرحله رشد و گرادیان ارتفاعی بر کیفیت علوفه گونه دارویی کما (Ferula haussknechtii) و امکان استفاده چندمنظوره آن (مطالعه موردی: مراتع سارال)
چکیده فارسی مقاله
تعیین کیفیت علوفه گونههای گیاهی در مراحل مختلف رشد، یکی از مهمترین موارد در مدیریت صحیح مراتع میباشد. این پژوهش جهت تعیین و مقایسه ارزش غذایی گونۀFerula hausskenchtii H. Wolhff ex Rech در سه مرحله رشد و سه طبقه ارتفاعی در مراتع باینچوب سارال انجام شد. مقادیر پروتئین خام (CP)، الیاف نامحلول در شوینده اسیدی (ADF)، الیاف نامحلول در شوینده خنثی (NDF)، ماده خشک قابل هضم (DMD)، انرژی متابولیسمی (ME)، درصد کربوهیدراتهای محلول در آب اندام هوایی (WSC)، فیبر خام (CF) و خاکستر (ASH)، بهعنوان شاخصهای کیفیت علوفه، با روش طیفسنجی توسط دستگاه NIR اندازهگیری شدند و با مقادیر متناظر آنها در تفالههای حاصل از اسانسگیری، مقایسه شدند. تجزیه واریانس دادهها با استفاده از طرح کامل تصادفی در نرمافزار R صورت گرفت. نتایج نشان داد با افزایش مرحله رشد، مقادیر شاخصهای CP، DMD، ASH و ME کاهش و مقادیر شاخصهای ADF، WSC، NDF و CF افزایش مییابد. همچنین با افزایش ارتفاع، مقادیر شاخصهای CP، DMD، ASH و ME افزایش و در مقابل، مقدار شاخص CF کاهش مییابد. همچنین مقایسه شاخصها قبل و بعد از اسانسگیری در مرحله بذردهی و گلدهی نشان داد بعد از اسانسگیری مقادیر شاخصهای WSC CP، DMD، ASH و ME کاهش و مقادیر NDF، CF و ADF افزایش یافت و در مرحله رشد رویشی مقادیر CP، DMD و ME افزایش و ADF کاهش یافت. نتایج حاصل از مقادیر شاخصهای کیفیت علوفه تفالههای حاصل از فرآیند اسانسگیری، بیانگر امکان استفاده چندمنظوره از این گونه دارویی، علاوه بر اسانسگیری؛ در تامین نیاز غذایی دامها، در فصل غیررشد میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
Ferula hausskenchtii ، Near-Infra-Red، ارزش غذایی، سارال.
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سیده حبیبه حسینی |
غلامعلی حشمتی |
مهدی میرزا |
پرویز کرمی |
نشانی اینترنتی
http://rangelandsrm.ir/browse.php?a_code=A-10-287-121&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات