این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
، جلد ۱۸، شماره ۱۰، صفحات ۹۹۶-۹۸۵
عنوان فارسی
ارزیابی کیفیت منابع آب آشامیدنی شهر رفسنجان با استفاده از مدل شاخص کیفیت آب در سال ۱۳۹۷: یک مطالعه توصیفی
چکیده فارسی مقاله
چکیده زمینه و هدف: در سالهای اخیر، استفاده بیش از حد از منابع آب زیرزمینی و تخلیه فاضلابهای شهری و صنعتی موجب آلودگی و کاهش کیفیت منابع آب آشامیدنی شده است. در نتیجه این مطالعه با هدف تعیین کیفیت منابع آب آشامیدنی شهر رفسنجان با استفاده از شاخص کیفیت آب (Water Quality Index; WQI) در سال 1397 انجام شد. مواد و روشها: این مطالعه توصیفی بر روی 7 چاه آب آشامیدنی شهر رفسنجان در سال 1397 انجام شد. اطلاعات یک ساله (سال 1396) مربوط به 11 پارامتر شامل pH، هدایت الکتریکی، کل جامدات محلول، بیکربنات، کلرور، سولفات، نیترات، کلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیم از شرکت آب و فاضلاب منطقه رفسنجان گرفته شد و سپس برای ارزیابی و محاسبه کیفیت آب نیز از مدل WQI سازمان بهداشت جهانی استفاده شد. یافتهها: نتایج به دست آمده نشان داد که میانگین غلظت تمامی پارامترهای مورد بررسی منابع آب اشامیدنی شهر رفسنجان در محدوده استاندارد سازمان بهداشت جهانی قرار دارد. ارزیابی شاخص کیفیت کل آب منطقه بر اساس مدل WQI نشان داد که کیفیت آب 28/14 درصد از منابع در محدوده عالی و بسیار خوب و 72/85 درصد در محدوده خوب قرار دارد. هم چنین میانگین و انحراف معیار کیفیت منابع آب بر اساس مدل WQI نیز 71/4±78/55 بوده که در محدوده خوب قرار دارد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج کیفیت منابع آب شهر رفسنجان، جهت جلوگیری از پایین آمدن این کیفیت بایستی اجرای اصول صحیح مدیریت منابع آب و جلوگیری از برداشت بی رویه بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد. واژههای کلیدی: آب آشامیدنی، آب زیرزمینی، شاخص کیفیت آب، رفسنجان
کلیدواژههای فارسی مقاله
آب آشامیدنی، آب زیرزمینی، شاخص کیفیت آب، رفسنجان
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives In recent years, excessive use of groundwater resources and the discharge of urban and industrial wastewater in the environment has contaminated and reduced the quality of groundwater resources. The aim of this study was to determine the quality of drinking water resources in Rafsanjan city using water quality index (WQI) in 2018. Materials and Methods: This descriptive study was carried out on 7 drinking water wells in Rafsanjan city in 2018. One year data (2017 year) about 11 parameters including pH, electrical conductivity (EC), total dissolved solids (TDS), bicarbonate (HCO3-), chlorine (Cl-), sulfate (SO4-), nitrate (NO3-), calcium (Ca2+), magnesium (Mg2+), sodium (Na+) and potassium (K+) was obtained from water and wastewater company of Rafsanjan. Then the WQI model was used for evaluation and calculation of water quality. Results: The results showed that the mean concentration of all parameters of the water resources in Rafsanjan was within the World Health Organization (WHO) standard. The assessment of the water quality of Rafsanjan based on the WQI model showed that the water quality of 14.28% of the resources was in the excellent and very good range and 85.72% in the good range. The mean and standard deviation score of water resources quality according to the WQI model was 55.78±4.71, which is in a good quality range. Conclusion: Considering the quality of drinking water resources in Rafsanjan, in order to prevent the reduction of this quality, the implementation of proper management and preventing unnecessary use of water resources should be considered. Key words: Drinking water, Groundwater, Water quality index, Rafsanjan Funding: This study was funded by Rafsanjan University of Medical Sciences, Rafsanjan, Iran Conflict of interest: None declared Ethical approval: The Ethics Committee of Rafsanjan University of Medical Sciences approved the study (IR.RUMS.REC.1397.119). How to cite this article: Eslami H, Tajik R, Esmaeili M, Esmaeili A, Mobini M. Assessment of the Quality of Rafsanjan Drinking Water Resources Using Water Quality Index (WQI) Model in 2018: A Descriptive Study. J Rafsanjan Univ Med Sci 2020; 18 (10): 985-96. [Farsi]
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Drinking water, Groundwater, Water quality index, Rafsanjan
نویسندگان مقاله
هاذی اسلامی | H. Eslami
Occupational Environmental Research Center, Department of Environmental Health Engineering, School of Health, Rafsanjan University of Medical Sciences, Rafsanjan, Iran
مرکز تحقیقات محیط کار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران
رضوان تاجیک | R. Tajik
Occupational Environmental Research Center, Department of Environmental Health Engineering, School of Health, Rafsanjan University of Medical Sciences, Rafsanjan, Iran
مرکز تحقیقات محیط کار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران
مهدیه اسمعیلی | M. Esmaeili
Occupational Environmental Research Center, Department of Environmental Health Engineering, School of Health, Rafsanjan University of Medical Sciences, Rafsanjan, Iran
مرکز تحقیقات محیط کار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران
عباس اسماعیلی | A. Esmaeili
Occupational Environmental Research Center, Department of Environmental Health Engineering, School of Health, Rafsanjan University of Medical Sciences, Rafsanjan, Iran
مرکز تحقیقات محیط کار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران
محمد مبینی | M. Mobini
Occupational Environmental Research Center, Department of Environmental Health Engineering, School of Health, Rafsanjan University of Medical Sciences, Rafsanjan, Iran
مرکز تحقیقات محیط کار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران
نشانی اینترنتی
http://journal.rums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1168-7&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/38/article-38-2226711.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
بهداشت
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات