این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مهندسی بیوسیستم ایران، جلد ۴۷، شماره ۳، صفحات ۵۶۱-۵۶۸

عنوان فارسی بررسی اثر بیماری تغییر رنگ شلتوک بر کیفیت ظاهری، برخی خواص تبدیل برنج و مقاومت خمشی دانه
چکیده فارسی مقاله بیماری تغییر رنگ شلتوک ناشی از قارچ‌های بیماری‌زا در شرایط باران‌های مستمر همزمان با خوشه‌دهی موجب بروز خسارت زیادی می‌شود. در این تحقیق، اثر تغییر رنگ سه رقم شلتوک (هاشمی، گوهر و خزر) و شاخص آلودگی دانه در دو سطح (شاخص آلودگی بالا و پایین) در آزمایش فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی برکیفیت ظاهری دانه، خصوصیات تبدیلی و مقاومت خمشی دانه بررسی شد. راندمان تبدیل، درجه سفیدی، مقاومت خمشی، طول و ضخامت دانه ها (برنج قهوه ای) در شاخص آلودگی بالا بطور معنی‌داری کمتر از مقادیر آنها در شاخص آلودگی پایین بود. برنج شکسته در شاخص آلودگی بالا در مقایسه با شاخص آلودگی پایین در ارقام خزر، گوهر و هاشمی به ترتیب 33/5 ، 53/1 و 52/2 درصد افزایش یافت. بنابراین، بیماری تغییر رنگ شلتوک موجب کاهش مقاومت خمشی و اندازه دانه‌ها، در نتیجه کاهش راندمان تبدیل، درصد برنج سالم و درجه سفیدی برنج شده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of Paddy Discoloration on Apparent Quality, Milling Properties and Grain Bending Strength
چکیده انگلیسی مقاله Grain discoloration caused by fungi agents, in crop season that the mature grain stage coincides with rain, it causes many damages. In this research effect of paddy discoloration of three varieties (Hashemi, Gohar and Khazar) and disease index in two levels (high and low disease index levels) on grain apparent quality, milling properties and grain bending strength was investigated in a factorial experiment based in randomized complete design with four replications. The milling recovery, degree of whitening, bending strength, length and thickness of the grains (brown rice) in high disease index was significantly lower than those of in low disease index. Also, the broken grains percentage of the three varieties of Hashemi, Gohar and Khazar in high disease index was increased by 5.33, 1.53 and 2.52% as compared to low disease index. Therefore, grain discoloration disease reduces the bending strength and grain size resulting in lower milling recovery, head rice yield and degree of whitening of rice.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد مباشر امینی | mobasher amini
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

محمدرضا علیزاده | mohammad reza
عضو هیئت علمی دانشیار ، مؤسسه تحقیقات برنج کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: موسسه تحقیقات برنج کشور

فریدون پاداشت دهکایی | padasht dehkaei
عضو هیئت علمی استادیار ، مؤسسه تحقیقات برنج کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: موسسه تحقیقات برنج کشور

سید علی الهی نیا | seyed ali
استاد گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

سید اکبر خداپرست | seyed akbar
دانشیار گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)


نشانی اینترنتی http://ijbse.ut.ac.ir/article_59367_a6fc1e84a1a4a7750fa8eefd20de8cae.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-223066.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات