این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
مهندسی بیوسیستم ایران
، جلد ۴۷، شماره ۲، صفحات ۲۳۱-۲۴۲
عنوان فارسی
اثر شرایط استخراج اسیدی بر بازده و ویژگیهای کیفی پکتین حاصل از پوست نارنج
چکیده فارسی مقاله
نارنج از جمله محصولات بومی ایران است که به فراوانی در صنعت غذا، دارو و مواد آرایشی- بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرد. پوست این میوه منبع غنی از پکتین است و عموما بعنوان ضایعات دور ریخته میشود. در این مطالعه، از روش سطح پاسخ و طرح باکس- بنکن، برای بهینه سازی و بررسی اثر متغیرهای مستقل (دما، زمان و pH) بر بازده تولید پکتین و درجه استریفیکاسیون پکتین استخراجی استفاده شد. سپس درصد گالاکتورونیک اسید، خواص امولسیفایری، ویسکوزیته و طیف FT-IR پکتین حاصل از شرایط بهینه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد، بازده استخراج و درجه استریفیکاسیون پکتین حاصل از شرایط مختلف استخراج، به ترتیب در دامنه 5/27-5 و 5/46-6/6 درصد متغیر است. بالاترین بازده پکتین در دما ◦C 95، زمان 90 دقیقه و pH برابر با 5/1، 78/28 درصد پیش بینی شد که از طریق آزمایشات اعتبارسنجی، تائید گردید. پکتین استخراجی در شرایط بهینه استخراج دارای درجه استریفیکاسیون 6/24 درصد، بازده گالاکتورونیک اسید 5/75 درصد، فعالیت امولسیفایری برابر با 6/45 درصد و پایداری امولسیون مناسب بوده و همچنین محلول آن در غلظت های پایین (کمتر و مساوی 1 درصد حجمی/ وزنی) دارای رفتار نیوتنی است، اما با افزایش غلظت از نیوتنی به سودوپلاستیک تغییر رفتار میدهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پکتین، پوست نارنج، درجه استریفیکاسیون، امولسیون، ویسکوزیته،
عنوان انگلیسی
Effect of acid extraction conditions on yield and quality characteristics of pectin from sour orange peel
چکیده انگلیسی مقاله
Sour orange is one of native fruits of Iran, which are widely used in the food industry, medicine and cosmetics. Sour orange peel is rich source of pectin and generally discarded as waste. In this research, response surface methodology (RSM) with Box–Behnken design was employed to optimize and to study the effects of the independent variables (temperature, time and pH) on the yield of pectin and degree of esterification of pectin extracted. percent of galacturonic acid, emulsifying properties, the viscosity and FT-IR spectra of the pectin from optimal conditions. The results showed, extraction efficiency and the degree of esterification of pectin extracted from various conditions are variable at range 5-27.5 and 6.6-46.5, respectively. The highest yield of pectin (28.78) was obtained in temperature of 95◦C, time of 90 min and pH of 1.5. Pectin extracted in optimal conditions was with degree of esterification of 24.6%, yield of galacturonic acid of 75.5%, the emulsifying activity of 45.6% and suitable emulsion stability and also the flow behavior is Newtonian in low concentrations (≤ 1 %w/v), but behavior is changed with increasing concentration of Newtonian to pseudoplastic.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سید سعید حسینی | seyed saeed
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
فرامرز خداییان |
دانشیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
محمد سعید یارمند | mohammad saeed
هیات علمی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://ijbse.ut.ac.ir/article_58773_f27f7f212e40a0d6a95c8e861cc97bd0.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-223073.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات