این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
مهندسی بیوسیستم ایران
، جلد ۴۷، شماره ۲، صفحات ۳۰۱-۳۰۶
عنوان فارسی
تاثیر خشککردن با هوای داغ بر مقدار هیپریسین استخراج شده از برگ گیاه دارویی علفچای Hypericum perforatum L.
چکیده فارسی مقاله
خشککردن یکی از مهم ترین فرآیندهای پس از برداشت گیاهان محسوب میشود که نقش مهمی در حفظ کمیت و کیفیت مواد موثرهی آنها دارد. در این تحقیق، تاثیر سه تیمار شامل دما در سه سطح 40 ، 50 و 60 درجه سلسیوس، سرعت جابجایی هوا در دو سطح 3/0 و 1 متر بر ثانیه و عمق بستر در دو سطح 1 و 2 سانتیمتر بر مقدار هیپریسین استخراج شده مورد بررسی قرار گرفتند. با توجه به نتایج، بیشترین مقدار هیپریسین طی فرآیند خشککردن در دمای 50 درجه سلسیوس و در سرعت هوای داغ 1 متر بر ثانیه و در عمق بستر 1 سانتیمتر و به میزان 41/865 میکروگرم در گرم وزن خشک و کمترین مقدار آن طی فرآیند خشککردن در دمای 60 درجه سلسیوس و در سرعت هوای داغ 3/0 متر بر ثانیه و در عمق بستر 2 سانتیمتر و به میزان 31/587 میکروگرم در گرم وزن خشک بهدستآمد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
خشککردن، هیپریسین، علفچای، Hypericum perforatum L،
عنوان انگلیسی
Effects of hot air drying method on hypericin extracted content of Hypericum perforatum L. leaves.
چکیده انگلیسی مقاله
Drying is considered as one of the important stages after plant harvesting which plays an important role in maintaining the quantity and quality of their active ingredients. St. John's wort (Hypericum perforatum L.) is an important medicinal plant that high percentages of hypericin in its leaves and flowers are considered as the most important feature of the Iranian species. In this research, effect of three treatments including the temperature at three levels of 40, 50 and 60°C, the air velocity at two levels of 0.3 and 1 m/s and the bed depth at two levels of 1 and 2cm were investigated in terms of the effect on extraction of hypericin. Considering the results the highest amount of hypericin was obtained during the drying process at 40°C and in a hot air velocity of 1 m/s and in the bed depth of 1cm and with the amount of 865.41 μg/g dry weight and the lowest was obtained during the drying process at 60°C and the hot air velocity of 0.3 m/s and in the bed depth of 2 cm and with the amount of 587.31 μg/g dry weight.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حسین احمدی چناربن | ahmadi chenarbon
دانشگاه آزاداسلامی، واحد ورامین- پیشوا، گروه زراعت و اصلاح نباتات
سیده معصومه هاشمی نیا | seyedeh masoumeh
گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد رودهن، دانشگاه آزاداسلامی، رودهن، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی رودهن (Islamic azad university of roodehen)
نشانی اینترنتی
http://ijbse.ut.ac.ir/article_58779_cc99123e9f5e3a99bb2476c591095be1.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-223079.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات