این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مهندسی بیوسیستم ایران، جلد ۴۷، شماره ۱، صفحات ۱۵۹-۱۶۶

عنوان فارسی اثر روش‌های مختلف خشک کردن بر گرانروی و ژل‌دهی صمغ دانه قدومه شهری
چکیده فارسی مقاله هدف اصلی از مطالعه حاضر بررسی اثر روش­های خشک کردن متفاوت بر گرانروی ظاهری و  ژل­دهی صمغ دانه قدومه شهری می‌باشد. سه روش­ خشک کردن از جمله خشک کردن با خشک­کن­های انجمادی، آون هوا داغ و آون خلاء مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان دادند، مقادیر گرانروی نمونه­ها در سرعت برشی23/12 بر ثانیه در محدوده 31/0 تا 26/1 پاسگال ثانیه می­باشد و نمونه کنترل بیشترین مقدار ویسکوزیته را دارد. تمامی روش­های خشک کردن ویسکوزیته ظاهری را کاهش دادنداما خشک کردن با آون خلاء بیشترین اثر منفی را بر ویسکوزیته داشت. ویسکوزیته صمغ­های خشک شده توسط خشک­کن­های انجمادی و هوا داغ تفاوت معنی­داری با یکدیگر نداشتند. روش­­هایخشککردنموسیلاژ،اثرمعنیداریبرتغییرات سفتی و چسبناکیژل تهیهشدهازصمغ­هایخشکشده دارند. مقادیر عددی سفتی و چسبناکی به ترتیب در محدوده141/0 تا 264/0 (N) و 192/0 تا 309/0(Ns)برایژلهایتهیهشدهازصمغهایخشکشده در شرایط مختلف است. هر یک از ویژگی­های کاربردی صمغ نهایی می­توانند متاثر از روش­های متفاوت خشک کردن باشند. بنابراین این نتایج می­توانند در انتخاب روش خشک کردن صحیح صمغ دانه قدومه شهری به عنوان یک عامل قوام دهنده و ژل دهنده موثر باشند.   هدف اصلی از مطالعه حاضر بررسی اثر روش­های خشک کردن متفاوت بر گرانرویظاهریو  ژل­دهیصمغ دانه قدومه شهری می­باشدمی‌باشد. سه روش­ خشک کردن از جمله خشک کردن  با خشک­کن­های انجمادی، آون هوا داغ و آون خلاء مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان دادند، مقادیرگرانروی نمونه­هادرسرعتبرشی23/12 برثانیهدرمحدوده 31/0 تا 26/1 پاسگالثانیهمی­باشدونمونهکنترلبیشترینمقدارویسکوزیتهرادارد. تمامی روش­های خشک کردن ویسکوزیته ظاهری را کاهش دادنداماخشککردنباآونخلاءبیشتریناثرمنفیرابرویسکوزیتهداشت. ویسکوزیته صمغ­های خشک شده توسط خشک­کن­های انجمادی و هوا داغ تفاوت معنی­داری با یکدیگر نداشتند. روش­­هایخشککردنموسیلاژ،اثرمعنیداریبرتغییرات سفتی و چسبناکیژل تهیهشدهازصمغ­هایخشکشدهدارند. مقادیرعددیسفتیوچسبناکی به ترتیب در محدوده141/0 تا 264/0 (N) و 192/0 تا 309/0(Ns)برایژلهایتهیهشدهازصمغهایخشکشدهدرشرایطمختلفاست.هریکازویژگی­هایکاربردیصمغنهاییمی­توانندمتاثرازروش­هایمتفاوتخشککردنباشند. بنابراین این نتایج می­توانند در انتخاب روش خشک کردن صحیحصمغ دانه قدومه شهری به عنوان یک عامل قوام دهنده و ژل دهنده موثر باشند.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دانه قدومه شهری، صمغ، روش های خشک کردن، گرانروی، ژل دهی،

عنوان انگلیسی Effect of Different Drying Methods on Viscosity and Gelation of Lipidium Perfoliatum Seed Gum
چکیده انگلیسی مقاله The main purpose of the present study is to investigate the effect of air drying, freeze drying and vacuum drying methods on viscosity and Gelation of Lipidium perfoliatum seed gum. Results showed that the viscosity values of samples varied from 0.31 to 1.26 pa.s at (shear rate = 12.23 s-1) and control sample gum exhibited the highest viscosity. Apparent viscosity was decreased by all of drying methods but vacuum drying had the most negative effect on the viscosity. The differences between hot air and freeze dried gums were not significant. Drying methods have significant effect on hardness and adhesiveness changes of gels made of dried gums. The numerical values of hardness and adhesiveness were respectively, in the range of 0.142 to 0.264 (N) and 0.192 to 0.309 (Ns) for the gels prepared from dried gum in various conditions.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Lipidium perfoliatum seed, Gum, Drying, viscosity, Gelation

نویسندگان مقاله لیلا مومنی |
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی نور (Islamic azad university of noor)

بهزاد علایالدینی |
عضو هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی نور (Islamic azad university of noor)

آرش کوچکی |
عضو هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی داشگاه فردوسی مشهد


نشانی اینترنتی http://ijbse.ut.ac.ir/article_58488_6f858d520aaecc86c7657ceafbe0aabd.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-223105.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات