این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
مهندسی بیوسیستم ایران
، جلد ۴۶، شماره ۴، صفحات ۳۷۱-۳۷۸
عنوان فارسی
پیش بینی برخی ویژگیهای کیفی میوۀ انگور رقم بیدانۀ قرمز با استفاده از روش غیر مخرب طیفسنجی فروسرخ نزدیک
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور اندازهگیری ویژگیهای رسیدن و کیفیت درونی میوه از روشهای مخرب و غیرمخرب گوناگونی استفاده میشود. روشهای مخرب غالباً وقتگیر و پرهزینهاند. در این پژوهش توانایی روش طیفسنجی فروسرخ نزدیک بهمنظور پیشبینی ویژگیهای کیفی ازقبیل مواد جامد حلشدنی، اسید قابل تیتر، pH، فنل کل، و آنتوسیانین عصارۀ انگور رقم بیدانۀ قرمز بررسی شد. بدین منظور پس از طیفسنجی نمونههای دهحبهای انگور در ناحیۀ nm1700-900 آزمونهای مرجع شیمیایی برای اندازهگیری پارامترهای مورد نظر انجام و مدلهای کالیبراسیون برای ایجاد ارتباط بین داههای طیفی پیشپردازششده و اندازهگیریهای مرجع تدوین شدند. پیشپردازشهای استفادهشده بهصورت ترکیبی اعمال شدند. نتایج حاصل از اعتبارسنجی بهترین مدلها گویای پیشبینی میزان مواد جامد حلشدنی با دقت بالا (949/0 rcv =و 838/2SDR=) و pH با دقت قابل قبول (906/0 rcv =و 993/1SDR=) توسط طیفسنجی فروسرخ نزدیک بود. اسید قابل تیتر و فنل کل توسط این روش غیرمخرب با دقت متوسط به ترتیب با rcv معادل با 772/0 و 822/0 و SDR معادل با 60/1 و 718/1 پیشگویی شدند. آنتوسیانین عصارۀ انگور رقم بیدانۀ قرمز توسط طیفسنجی فروسرخ نردیک قابل پیشبینی نبود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
انگور، طیفسنجی فروسرخ نزدیک، کیفیت،
عنوان انگلیسی
Prediction of Some Quality Properties of Grape Fruit (cv. Bidaneh Ghermez) Using Non- Destructive Near Infrared Spectroscopy
چکیده انگلیسی مقاله
Various destructive and non-destructive methods are used to measure the maturity and internal quality parameters of fruits. Destructive methods often consume time and are costly. In this study, the ability of near infrared spectroscopy for prediction of the quality properties such as soluble solids content, titratable acid, pH, total phenol and extract anthocyanin of 'Bidaneh Ghermez' grape was evaluated. For this purpose, after the spectroscopy of ten berries samples in the range of 900-1700 nm, reference and chemical experiments were performed and calibration models were developed using pre-processed spectra and reference measurements. Preprocessing of data was done as combination of many preprocessing. The results of validation of the best models indicated that soluble solids content can be predicted with high accuracy (Rcv= 0.949, SDR=2.838) and pH can be predicted with acceptable accuracy (Rcv= 0.906, SDR=1.993) by near infrared. Titratable acid and total phenol were predicted with fair accuracy by rcv equal to 0.772 and 0.822 and SDR equal to 1.60 and 1.718 respectively. Also, extract anthocyanin of 'Bidaneh Ghermez' grape was not predictable by using near infrared spectroscopy in this experiment.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
grape, Near Infrared Spectroscopy, quality
نویسندگان مقاله
فرزاد آزادشهرکی | f a shahraki
دانشجوی دکتری علوم باغبانی گرایش فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
سیامک کلانتری |
استادیار گروه باغبانی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
یونس مستوفی |
استاد گروه باغبانی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
بهاره جمشیدی |
استادیار مؤسسۀ تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
رضا مسعودی |
استاد پژوهشکدۀ لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید بهشتی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید بهشتی (Shahid beheshti university)
سمیه نجفی |
دانشجوی دکتری پژوهشکدۀ لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید بهشتی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید بهشتی (Shahid beheshti university)
نشانی اینترنتی
http://ijbse.ut.ac.ir/article_57343_1b45f55e0d2127612c85b87e9d4878b0.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-223113.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات