این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مهندسی بیوسیستم ایران، جلد ۴۶، شماره ۳، صفحات ۲۵۵-۲۶۳

عنوان فارسی پایش سینتیک خشک کردن لایۀ نازک ریواس طی فرآیند آبگیری فراصوت-اسمز
چکیده فارسی مقاله  در این پژوهش تأثیر پیش‌فرایند اسمزـ‌فراصوت در شرایط گوناگون روی پارامترهای سینتیکی خشک‌کردن ریواس بررسی شد. قبل از فرایند خشک‌کردن، نمونه‌های ریواس در معرض پیش‌تیمار فراصوت-اسمز قرار گرفتند و سپس توسط آون جابه‌جایی هوای داغ مجهز به فن گردش هوا خشک شدند. نتایج نشان داد که به‌کارگیری روش پیش‌فرایند اسمز با محلول ساکارز 40درصد و زمان فراصوت 30 دقیقه توانست روند خشک‌کردن را به بیشینۀ مقدار خود برساند. پس از بهینه‌سازی و تعیین بهترین پیش‌تیمار، رفتار خشک‌کردن ریواس در شرایط بهینه توسط 10 مدل تجربی شامل سهمی‌وار، میلی و کوکوک، سیلوا و اِلی، پلگ، و غیره برازش شد. نتایج مدل‌سازی نشان داد که مدل میلی و کوکوک به‌دلیل بالاترین R2 و کمترین χ2 و RMSE به‌عنوان بهترین مدل‌ برای پیش‌بینی منحنی خشک‌کردن ریواس انتخاب شدند. مقادیر این شاخص‌ها به ترتیب 9957/0، 0032/0، و 0256/0 تعیین شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آبگیری اسمزی، امواج فراصوت، خشک‌کردن، ریواس،

عنوان انگلیسی Monitoring the thin layer drying kinetics of rhubarb during ultrasound-osmotic dehydration process
چکیده انگلیسی مقاله In this research, the effect of ultrasound-osmotic dehydration process in different conditions on the drying kinetics parameters of rhubarb was investigated. Before dying process, rhubarb samples were placed in contact of ultrasound-osmotic pretreatment and then dried by convection hot air dryer equipped with circulated fan. The results showed that using osmotic pretreatment at 40% sucrose solution along with 30 min sonication could the drying rate to reach maximum. After optimization and determination the best pretreatment for final drying, drying behavior of rhubarb in optimal conditions by ten empirical models such as Parabolic, Midli-kucuk, Silva et alii, Peleg and suchlike was fitted. The modelling results showed that, Midli-kucuk model due to the highest R2 and the lowest χ2 and RMSE were selected as goodness model to predict drying curve of rhubarb. The values of these parameters were estimated equal to 0.9957, 0.0032 and 0.0256, respectively.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Drying, osmotic dehydration, Rhubarb, Ultrasound waves

نویسندگان مقاله سهیل بشری |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار (Islamic azad university of sabzevar)

حمید توکلی پور |
دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار (Islamic azad university of sabzevar)

محسن مختاریان |
مربی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران
سازمان اصلی تایید شده: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان


نشانی اینترنتی http://ijbse.ut.ac.ir/article_56866_3fc1fa83004e115cfc584218d123cf0c.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-223126.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات