این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
مهندسی بیوسیستم ایران
، جلد ۴۶، شماره ۳، صفحات ۲۹۵-۳۰۴
عنوان فارسی
بهینهسازی فرمولاسیون پوششهای فعال پلیساکاریدی برای افزایش ماندگاری سیب کامل رددلیشز از طریق روش سطح پاسخ
چکیده فارسی مقاله
در این تحقیق بهینهسازی فرمولاسیون پوشش برای سیب رددلشیز از طریق روش سطح پاسخ با طرح مرکب مرکزی با چهار متغیر (کربوکسیمتیلسلولزـپکتین، اسیداسکوربیکـاسیدسیتریک، سوربات پتاسیم، و هیدروکسیآنیزول بوتیله) مطالعه شد. بر پایۀ کمترین مقدار افت وزن بهترین پوشش تعیین و سپس تأثیر پوشش بهینه روی ویژگیهای کیفی سیب ارزیابی شد. نتایج نشان داد که نمونههای کنترل، 5درصد وزن اولیه و نمونههای پوششدادهشده توسط پوشش بهینه، 23/1درصد وزن اولیه خود را از دست دادند. نتایج آزمون نفوذ و اسیدیته نشان داد که سیبهای پوششدار سفتی و اسیدیتۀ بالاتری در مقایسه با نمونههای بدون پوشش بعد از 40 روز نگهداری در دمای C˚6-5 داشتند، ولی از نظر مواد جامد محلول، تفاوت معنیداری بین دو نمونه وجود نداشت. همچنین پوششدهی به کاهش تعداد کپک و مخمر در سیبهای پوششدار (log cfu/ml6/1) به نسبت نمونههای بدون پوشش (log cfu/ml7/2) منجر شد. بنابراین پوشش فرمولهشده میتواند برای افزایش مؤثر ماندگاری سیب رددلشیز استفاده شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پکتین، پوشش فعال، روش سطح پاسخ، سیب، کربوکسی متیلسلولز،
عنوان انگلیسی
Optimization of polysaccharide based active coatings for prolonging the shelf life of Red delouses apple by response surface methodology
چکیده انگلیسی مقاله
In the present study, optimization of active-blend coating formulation was investigated by response surface methodology (RSM). For this purpose, central composite design with four variables (concentration of carboxymethyl cellulose-pectin, ascorbic acid-citric acid, potassium sorbate and Butylated hydroxyanisole ) were used. Weight loss is selected as responses of model. On the base of minimum weight loss, optimum coating solution was determined. Effects of coating solutions on quality attributes of apples were studied. The coated apples lost their 1.23% weight, while uncoated ones lost of 5% their weight (P < 0.05). The results of firmness test showed that coating of apple caused to maintain of initial texture. The acidity values of coated apples were significantly higher than uncoated samples after 40 days at 5-6 °c. There is no significant difference in Brix among coated and uncoated apples. The using of coatings resulted to reduce yeast and mold count in coated apple (1.6 log CFU/ml) compared to uncoated sample (2.7 log CFU/ml). Sensory evaluation was also satisfactory
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
apple, Active Coating, CMC, Pectin, RSM
نویسندگان مقاله
آیدا تقی زاده |
دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
بابک قنبرزاده |
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
محمود صوتی |
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
شیوا قیاسی فر | ghiasi فر
مربی گروه علوم و صنایع غذایی دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
نشانی اینترنتی
http://ijbse.ut.ac.ir/article_56870_f5c39395a943417b6546a242430709af.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-223130.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات