این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
مهندسی بیوسیستم ایران
، جلد ۴۵، شماره ۲، صفحات ۱۴۱-۱۵۱
عنوان فارسی
مدلسازی و بهینهسازی اثر پیشتیمار اسمزـفراصوت و خشککردن تکمیلی هوای داغ روی گیلاس سیاه
چکیده فارسی مقاله
روش سطح پاسخ بهمنظور تعیین نقاط بهینۀ فرایند خشککردن اسمزیـفراصوت همراه خشککردن تکمیلی با هوای داغ برای دستیابی به بیشینۀ آنتوسیانین، ترکیبات فنولی کل، و فعالیت آنتیاکسیدانی میوۀ گیلاس سیاه استفاده شد. درجۀ حرارت (40، 50، و 60 درجۀ سلسیوس)، غلظت محلول ساکارز (40، 50، و 60 درصد حجمی/وزنی)، و فرکانس (0، 65، و 130 کیلوهرتز) عواملی بودند که تأثیر آنها بر میزان آنتوسیانین، ترکیبات فنولی کل، و فعالیت آنتیاکسیدانی در طول دورۀ خشککردن گیلاس سیاه با پیشتیمار اسمزـفراصوت همراه با خشککردن تکمیلی هوای داغ ارزیابی شد. آزمایشها براساس طرح مرکب مرکزی با درنظرگرفتن سه سطح برای هر یک از عوامل یادشده، انجام شد. در آزمایشهای انجامشده نسبت نمونه به محلول اسمزی 10/1 (حجمی/وزنی) در نظر گرفته شد. نتایج بهدستآمده حاکی از این بود که تأثیرات خطی و درجۀ دو هر سه متغیر مستقل دما، غلظت شربت ساکارز، و شدت فرکانس بر میزان آنتوسیانین، ترکیبات فنولی کل، و فعالیت آنتیاکسیدانی معنیدار بود. برای هر پاسخ با استفاده از آنالیز رگرسیون خطی چندگانه، مدلهای چندجملهای درجۀ دوم بهدست آمد. آنالیز واریانس(ANOVA) بهمنظور ارزیابی صحت و دقت مدلهای بهدستآمده اجرا گردید. با روش سطح پاسخ، بهینهسازی شرایط فرایندی برای حداکثرسازی ترکیبات فنلی و آنتوسیانینی و حداقلسازی میزان Ec50 انجام گرفت. نقطۀ بهینۀ بهدستآمده برای فرایند آبگیری عبارت است از: دما C°40، غلظت شربت ساکارز 40 درصد، و فرکانس31/1 کیلوهرتز. میزان راندمان تولید پیشبینیشدۀ مدل برای ترکیبات فنولی 189/1 میلیگرم معادل اسیدگالیک به 100 گرم وزن خشک، میزان آنتوسیانین 82/2837 میکروگرم به 100 گرم وزن خشک، و میزان Ec50برابر با 0245/0 در میلیگرم مادۀ خشک بود. مدل ارائهشده برای پیشبینی مقادیر متغیرهای وابسته، نتایج بسیار نزدیکی با یافتههای آزمایشی بهدستآمده دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Modeling and Optimization of the Effect of Osmo-Ultrasonic Pretreatment Followed by Hot Air Drying of Black Cherry Fruit
چکیده انگلیسی مقاله
Response Surface Methodology (RSM) was employed to determine the optimum processing conditions leading to maximum anthocyanin, phenolic compound and antioxidant activity during osmo-ultrasonic pretreatment followed by hot air drying of black cherry fruit. Temperature (40, 50 and 60ºC), sucrose content (40, 50 and 60% w/v) and ultrasound frequency (0, 65 and 130 kHz) were the factors investigated with respect to anthocyanin, phenolic compound and %Ec50 during osmo-ultrasonic pretreatment followed by hot air drying of fruit. Experiments were designed according to Central Composite Design with the three factors each at three different levels. The experiments were conducted with solution to sample ratio of 10/1 (V/W). With respect to the dependent variables, both linear and quadratic effects of all the three independent variables on anthocyanin, phenolic compound and %EC50 were found to be significant (P< 0.05). For each response, second order polynomial models were developed using multiple linear regression analysis. Analysis of Variance (ANOVA) was performed to check the adequacy and accuracy of the fitted models. Optimization procedure was done using RSM to maximize polyphenol and anthocyanin content and as well to minimize Ec50. Optimum conditions for the process were obtained as: 40°C for temperature, 40% for sucrose concentration and 1.31 kHz for frequency. Predicted values for phenolic compounds, total anthocyanins and Ec50 were recorded as 1.189 mg eq. galic acid/100g dry matter, 2837.82 μg/100g dry matter and 0.0245/mg of dry matter, respectively. The proposed model for the prediction of dependent variables was in very closed match with the experimental results.Keyword: Black cherry,
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
قاسم یوسفی |
دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی، دانشکدۀ مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
زهرا امام جمعه |
استاد،دانشکدۀمهندسی و فناوری کشاورزی،دانشگاهتهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
زهره کرمی |
کارشناسی ارشد صنایع غذایی، دانشکدۀ علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
کیانا پورمحمدی |
کارشناسی ارشد صنایع غذایی، دانشکدۀ علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
http://ijbse.ut.ac.ir/article_52642_b5e71ec019767007bbd48014e7984168.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-223164.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات