این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۹۴، صفحات ۱۳-۲۲
عنوان فارسی
شناسایی ترکیبات شیمیایی، بررسی توانایی رادیکال گیرندگی و خواص ضد میکروبی عصاره بذر گیاه عدس الملک
چکیده فارسی مقاله
برخی از گیاهان دارای ترکیبات آنتیاکسیدانی و خواص ضد میکروبی بوده و از آنها میتوان به عنوان ترکیبات فراسودمند در صنعت استفاده نمود، هدف از این مطالعه بررسی قدرت رادیکال گیرندگی، ضد میکروبی و شناسایی ترکیبات عصاره بذر گیاه عدسالملک میباشد. در این مطالعه ابتدا عصارهگیری به روش ترکیبی خیساندن و اولتراسوند (50 هرتز) انجام گردید. سپس شناسایی ترکیبات با دستگاه GC/MS انجام گردید و قدرت رادیکال گیرندگی به وسیله DPPH تعیین گردید. اثر ضد میکروبی عصاره در برابر سویههای اشرشیا کلی، لیستریامونوسیتوژنز و کاندیدا آلبیکنس به روش انتشار دیسک تعیین گردید. 14 نوع ترکیب شناسایی گردید که جمعا 58/98 درصد ترکیبات عصاره را شامل میشدند و بیشترین ترکیبات را Mome Inositol (30.55%)، cis-9-Octadecenoic acid (20.44%) تشکیل دادند. بیشترین قدرت رادیکال گیرندگی مربوط به غلظت ppm600 عصاره (91.6 درصد) بوده است. همه غلظتهای مختلف عصاره به غیر از غلظت 0.25 میلیگرم بر میلیلیتر بر باکتری لیستریا مونوسیتوژنز قدرت مهارکنندگی داشتهاند و تمام غلظتهای عصاره بر باکتری اشرشیاکلی اثر مهارکنندگی داشتهاند و بیشترین اثر مربوط به غلظت 0.5 میلیگرم بر میلیلیتر(12.98 میلیمتر) بود. همچنین هیچ یک از غلظتها اثر مهارکنندگی بر روی قارچ کاندیدا آلبیکنس نداشتهاند. نتایج نشان داد با افزایش غلظت عصاره اثر بازدارندگی آن در برابر سویهها به شکل موثری افزایش مییابد. با توجه به قدرت آنتیاکسیدانی مناسب و خاصیت ضد میکروبی عصاره این گیاه میتوان از آن در صنایع غذایی و دارویی استفاده نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
،آنتی اکسیدان،ضد میکروبی،کروماتوگرافی،عدس الملک
عنوان انگلیسی
Identification of Chemical Compounds, radical scavenging activity and Antimicrobial Properties of Seed Extract of Securigera securidaca L
چکیده انگلیسی مقاله
Some plants have antioxidant compounds and antimicrobial properties and can be used as fractional compositions in the industry. This study aimed to investigate the radical scavenging and antimicrobial properties as well as the determination of the compounds in the seed extract of Securigera securidaca. The plant seeds were extracted by maceration method using ultrasound (50 Hz) and dried extract in this study. Then, the compounds were identified by GC/MS device and the radical scavenging capacity was determined by DPPH. The antimicrobial properties of the extract were determined by disc-diffusion method against Escherichia coli, Listeria monocytogenes and Candida albicans strains. Fourteen (14) compounds were identified, containing 98.58% of total extract compositions, and the highest percentage was related to Mome Inositol (30.55%) and cis-9-Octadecenoic acid (20.44%). The highest radical scavenging capacity was observed at the concentration of 600 ppm of extract (91.6%). Different concentrations of the extract rather than the concentration of 0.25 mg/ml inhibited L. monocytogenes and all concentrations of extract had inhibitory effect on E. coli and the most effect was related to the concentration of 0.5 mg/ml (12.98 mm). None of the concentrations had an inhibitory effect on C. albicans. The results showed that the extract inhibitory effect increased on the strains effectively by increasing the concentration of extract. The plant extract can be used in the nutraceutical industries due to its appropriate antioxidant activity and antimicrobial properties.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علی بهنام نیک | Ali Behnam nik
, Department of Food Science and Technology, Neyshabur Branch, Islamic Azad University, Neyshabur, Iran
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران
محسن وظیفه دوست | Mohsen Vazifedoost
, Department of Food Science and Technology, Neyshabur Branch, Islamic Azad University, Neyshabur, Iran
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران
زهره دیدار | Zohreh Didar
Department of Food Science and Technology, Neyshabur Branch, Islamic Azad University, Neyshabur, Iran
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران
بهاره حاجی رستم لو | Bahareh Hajirostamloo
, Department of Food Science and Technology, Neyshabur Branch, Islamic Azad University, Neyshabur, Iran
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-49371-2&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات