این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۹۴، صفحات ۶۱-۷۵
عنوان فارسی
ارزیابی برخی خواص رئولوژی گوجه زیتونی در داخل فیلم بسته بندی در طول انبارداری
چکیده فارسی مقاله
از جمله روشهای رایج جهت ماندگاری و حفظ کیفیت محصولات کشاورزی و مواد غذایی استفاده از فیلمهای بستهبندی میباشد. در این پژوهش اثر فیلمهای بستهبندی پلیاتیلن با چگالی بالا، پلیوینیل کلراید و مدت زمان انبارداری بر روی رفتار ویسکو الاستیک گوجه زیتونی، با استفاده از آزمون تنش آسایی مورد ارزیابی قرار گرفت همچنین برخی از خواص مکانیکی شامل حداکثر نیروی نفوذ، کرنش تسلیم، مدول الاستیسیته و انرژی گسیختگی اندازهگیری شد. در این مطالعه نمودار کاهش تنش نسبت به زمان ترسیم شد و مقادیر زمانهای تنش آسایی و میزان تنشها محاسبه گردید. با توجه به نتایجی که از این پژوهش به دست آمد، کاربرد این فیلمها تاثیر مثبت افزایشی بر کرنش تسلیم داشت از طرفی محصولات در داخل فیلمهای بستهبندی توانایی نگهداری محصولات را تا روز چهلم را داشتند. روند کاهشی حداکثر نیروی نفوذ برای محصولات در دمای ℃1±4 نسبت به ℃2 ±20 در داخل فیلمهای بسته بندی به مراتب بیشتر بود به طوری که محصولات در داخل فیلم PVC در دمای ℃1±4 و ℃2 ±20 به ترتیب در پایان دوره نگهداری برابر 93/0 و 56/1 نیوتن و برای فیلم HDPE به ترتیب 10/1 و 85/1 نیوتن بود. در طی زمان ماندگاری مقدار اجزاء الاستیک مدل ماکسول عمومی کاهش یافت. نتایج نشان میدهد که مدل ماکسول نشان داده شده (RMSE< 0.6818 و R2>0.9158) به طور قابل اتکایی متناسب با دادههای تجربی است. استفاده از فیلمهای بستهبندی باعث کند شدن روند کاهشی زمان تنش آسایی گوجه زیتونی میشود که موجب حفظ بهتر خواص رئولوژی محصول نسبت به محصولات غیر بسته بندی میگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Some Rheological properties of packaged grape tomatoes in the storage
چکیده انگلیسی مقاله
Packaging films are one of the common ways to maintain the quality of food and agricultural products. The effect of PVC and HDPE packaging films, storage and temperature on some mechanical properties, including: the firmness force, yield strain, energy of rupture and modulus of elasticity and also, the viscoelastic behavior of the strawberry fruit was investigated. The mechanical test and relaxation test were done using a texture analyzer. In this study, the stress versus time graph was plotted and three-component Maxwell model coefficients were obtained. According to the results of this study, the use of these films had a positive impact on the yield strain. On the other hand, products in the packaging films were able to store products until the 40th day. In this study, the firmness force of HDPE packaging fruits in 4℃ and 20℃ from 2.17 to 1.10 N, 2.16 to 1.85 N, decrease respectively, during storage. The results show that Maxwell model (RMSE< 0.6818 and R2 >0.9158) fits the experimental data. Also, with a retention time, the elastic component of the model is relatively reduced and the application of the packaging prevents the decrease in relaxation time.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد مهدی سهرابی | Mohammad Mehdi Sohrabi
Bu-Ali Sina University
دانشگاه بوعلی سینا- گروه مهندسی بیوسیستم
ابراهیم احمدی | Ebrahim Ahmadi
Bu-Ali Sina University- Dept. of Biosystem Engineering
دانشگاه بوعلی سینا - گروه مهندسی بیوسیستم
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-21688-2&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات