این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
مهندسی بیوسیستم ایران
، جلد ۴۵، شماره ۱، صفحات ۵۳-۵۹
عنوان فارسی
بررسی اثر فرایند اولتراسوند بر غیر فعالسازی مخمر ساکارومیسس سرویزیه در آب انگور قرمز با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM)
چکیده فارسی مقاله
روش سطح پاسخ بهمنظور تعیین نقاط بهینۀ فرایند فراصوت، برای دستیابی به بیشینۀ میزان انهدام مخمرها و میزان آنتوسیانین کل پس از فراوری با اولتراسوند آب انگور قرمز استفاده شد. درجۀ حرارت در سه سطح (C◦ 25، 5/37، 50)، مدت زمان فرایند ( بهدستآمده در 20، 30، 40 دقیقه)، فرکانس (0، 5/67، 135 کیلوهرتز) فاکتورهایی بودند که تأثیر آنها بر متغیرهای وابسته طی فرایند فراصوت ارزیابی شد. آزمایشها براساس طرح مرکب مرکزی با درنظرگرفتن سه سطح شامل نقاط مرکزی و محوری برای هر یک از فاکتورهای یادشده، انجام گرفت. در آزمایشها از محلول حاوی مخمر 5/0 مکفارلند (13 /0=OD) مقدار 2 میلیلیتر به هر 100 میلیلیتر آب انگور اضافه شد. نتایجحاکی از این بود که تأثیرات خطی و درجهدوم هر سه متغیر مستقل دما، زمان، و فرکانس بر کاهش میزان فعالیت مخمرها و تغییر میزان آنتوسیانین معنیدار بودند (05/0>p). برای هر پاسخ با استفاده از تجزیۀ رگرسیون خطی چندگانه مدلهای چندجملهای درجهدوم بهدست آمد. تجزیۀ واریانس (ANOVA) بهمنظور ارزیابی صحت و دقت مدلها اجرا شد. مناسبترین شرایط فرایند در دمای ◦C25/37، زمان 20 دقیقه، فرکانس 35 کیلوهرتز مشخص شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Investigation on the effect of ultrasonic process on the inactivation of Saccharomyces cervisie in red grape juice
چکیده انگلیسی مقاله
Response surface methodology (RSM) was used in order to find the suitable conditions of ultrasonic treatment for achieving the maximum inactivation rate and anthocynins content during ultrasonic processing of red grape juice. Temperature in 3 levels (25 - 37.5 - 50°C), time in (20 – 30 - 40 minutes) and frequency (0 - 67.5 – 135 kHz) were parameters which effects were studied. Experiments were designed according to central composite design with 3 levels including central and axial points for each mentioned parameter. In these experiments 2 mL of solution containing 0.5 MC Farland (OD=0.13) were add to 100 mL of red grape juice. Results showed that linear and quadratic effects of all 3 parameters (temperature, time and frequency) had significant (p< 0.05) effect on the inactivation rate and anthocynins content. Analysis of variances was carried out to obtain the regressions for each response and different model inputs. The most suitable conditions were found to be 37.25°C, 20 minutes and 35 kHz.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مریم نفر |
کارشناس ارشد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد واحد پیشوا ورامین
زهرا امام جمعه |
استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشکدۀ مهندسی و فناوری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
مهناز هاشمی روان |
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد واحد پیشوا ورامین
نشانی اینترنتی
http://ijbse.ut.ac.ir/article_51291_db64997444fc61a04260e8bf26eeccf6.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-223174.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات