این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مهندسی بیوسیستم ایران، جلد ۴۴، شماره ۲، صفحات ۱۵۵-۱۶۴

عنوان فارسی تأثیر مصرف کلروپروفام بر تغییرات غدۀ سیب‌زمینی در طول دورۀ انبارداری
چکیده فارسی مقاله حجم عمده‌ای از سیب‌زمینی تولیدی کشور از اواسط شهریور تا پایان مهر برداشت می‌شود. بنابراین، نگهداری مناسب آن برای تنظیم بازار مصرف ضرورت دارد. در این مطالعه، امکان استفاده از کلروپروفام برای نگهداری بهتر سیب‌زمینی در طول دورۀ انبارداری بررسی شد. غده‌های دو رقم سیب‌زمینی آگریا و سانته 1، 4، یا 8 هفته پس از برداشت با مقادیر 5/0یا 1 گرم بر کیلوگرم کلروپروفام تیمار و همراه با غده‌های شاهد به‌مدت 7 ماه در انبارهای فنی و سنتی نگهداری شدند. در این مدت متغیرهای محتوای رطوبت، قند کاهیده‌شده، و درصد جوانه‌زنی غده‌ها اندازه‌گیری شد. بر‌اساس نتایج، در هر دو رقم آگریا و سانته، و برای هر دو نوع انبار، تیمار 1 گرم بر کیلوگرم کلروپروفام[1] به شکل معنی‌داری (در سطح احتمال پنج درصد) بیش از دیگر تیمارها تجمع قند کاهیده، درصد جوانه‌زنی‌، کاهش محتوای رطوبت، و وزن جوانه‌های تولیدی غده‌های تحت آزمایش را کاهش داد. با افزایش زمان انبارداری، از رطوبت غده‌ها کاسته شد و مقدار قند کاهیدۀ تجمع‌یافته در آن‌ها افزایش یافت. برای کسب بهترین نتیجه باید مصرف کلروپروفام حداکثر تا 1 ماه پس از برداشت انجام شود. هیچ‌یک از تیمارهای مطالعه‌شده برای اعمال بر غده‌های بذری سیب‌زمینی مناسب به‌نظر نمی‌رسد. کاربرد صحیح کلروپروفام می‌تواند افت وزنی غده‌های آگریا و سانته را به‌ترتیب تا 6 و 3/8 درصد کاهش دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله جوانه‌زنی، سیب‌زمینی، قند کاهیده، کلروپروفام، نگهداری،

عنوان انگلیسی Effect of CIPC application on potato changes during the storage
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فرزاد گودرزی |
مربی پژوهش بخش تحقیقات فنی مهندسی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی همدان
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی همدان

حامد فاطمیان |
استادیار پژوهش موسسۀ تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی


نشانی اینترنتی http://ijbse.ut.ac.ir/article_50123_bd7a31269764d246e52b93976f034647.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-223185.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات